Etelä-Pohjanmaalla helmikuun lopussa 6136 työtöntä työnhakijaa

TYÖTTÖMIEN työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 35 henkilöllä eli 0,6 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 44 henkilöllä. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 2,8 prosentilla.

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Isojoella (4,5 %), Kuortaneella (5,4 %) ja Ilmajoella (5,4 %)

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 7,2 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan ELY-keskusalueen (6,4 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,7 prosenttia.

Lomautettujen lukumäärä tammikuun lopussa oli 1120, jossa nousua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 169 henkilöä eli 17,8 %. Viime kuukaudesta lomautettujen lukumäärä nousi 154 henkilöllä.

Työttömistä työnhakijoista ulkomaiden kansalaisia oli 446, mikä oli 199 henkilöä (80,6 %) enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Työttömistä ulkomaiden kansalaisista ukrainalaisia oli 147 henkilöä.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 2435 kappaletta, joka oli 742 kappaletta (-23,4 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 6970 työpaikkaa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.