Ruukki uusi Vimpelin-tehtaan särmäyskoneen: entistä parempia profiilituotteita asiakkaille

ruukki
ruukki

RUUKKI CONSTRUCTION, osa SSAB-konsernia, otti käyttöön modernisoidun särmäyskoneen Vimpelin tehtaalla tammikuussa 2023. Modernisointi on osa Ruukinlaajuista investointiohjelmaa ja joulukuussa 2021 alkanutta Vimpeli Flow -kehityshanketta. Hankkeen tavoitteena on parantaa työntekijöiden turvallisuutta ja tehokkuutta, vähentää tehtaan päästöjä parantamalla energiatehokkuutta sekä tukea Ruukin strategista tavoitetta kasvaa kestävästi yhdessä asiakkaiden kanssa varmistamalla asiakastoimitusten korkea laatu.

 Ruukin Vimpelin tehtaalla modernisoitiin vuodenvaihteessa yli 20 vuotta palvellut särmäyspuristin vastaamaan tämän päivän tarpeita ja kysyntää. Särmäyspuristimella valmistetaan teräksestä laadukkaita orsia ja monimuotoisia profiileja rakentamisen asiakkaiden tarpeisiin. Investointi on asiakkaille merkittävä, sillä Pohjoismaissa on vain muutama vastaava Tandem-tyyppinen särmäyspuristin, jolla pystytään valmistamaan 16-metrisiä profiileja.

 –Nyt pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä joustavammin ja nopeammin. Särmäämällä saadaan valmistettua erittäin monimuotoisia ja laadukkaita profiileja nopeasti. Modernisointi tekee koneesta turvallisemman sekä parantaa tuotteiden mittatarkkuutta ja prosessin energiatehokkuutta. Sähköenergian käyttö alenee merkittävästi suhteessa tuotettuun profiilimäärään ja samalla tuotteen hiilijalanjälki pienenee. Investointi takaa, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kustannustehokkaasti toteutettuja ja laadukkaita profiileita vuosiksi eteenpäin, kertoo tehtaanjohtaja Tapio Videnoja.

 RUUKIN Vimpelin tehdas valmistaa teräkseen perustuvia kattotuotteita ja palvelee rakentamisen asiakkaita pääasiassa Suomessa. Vimpelin tehdas sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla ja työllistää noin 90 henkilöä. Suomessa Ruukki valmistaa Vimpelin lisäksi rakennustuotteita myös Alajärvellä, Kauhavalla ja Joensuussa.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.