Linjama johdattaa Johannes-passioon

Topi Linjama on alajärveläislähtöinen musiikkitieteilijä ja freelance-toimittaja. Kuva: Topi Linjaman kotialbumi.
Topi Linjama on alajärveläislähtöinen musiikkitieteilijä ja freelance-toimittaja. Kuva: Topi Linjaman kotialbumi.
Topi Linjama on alajärveläislähtöinen musiikkitieteilijä ja freelance-toimittaja. Kuva: Topi Linjaman kotialbumi.
Topi Linjama on alajärveläislähtöinen musiikkitieteilijä ja freelance-toimittaja. Kuva: Topi Linjaman kotialbumi.

ALAJÄRVELLÄ varttunut Topi Linjama kertoo uutuusteoksestaan Johdatus Johannes-passioon Alajärven kirkossa 20. helmikuuta kello 19. Teos on Basam Booksin kustantama. Kirjan julkistuskonsertti järjestetään laskiaissunnuntaina 19.2. kello 15 Jyväskylän Taulumäen kirkossa.

Kirjassa Linjama kertoo, mistä Bachin pääsiäisteoksessa on kysymys. Kirja on kansantajuista musiikin tutkimusta, mutta siinä nojataan myös teologiaan, sillä passio on alkujaan kirkon musiikkia. Kirjan lopussa on Johannes-passion rakennekaavio sekä teoksen teksti suomennoksineen.

Topi Linjama on joensuulainen musiikkitieteilijä ja freelance-toimittaja. Hänen kirjansa Matkaopas Matteus-passioon (Basam Books 2020) sai sanomalehti Karjalaisen Vuoden kulttuuriteko 2020 -palkinnon. Palkintoraati arvosti Linjaman kykyä kirjoittaa musiikista syvällisesti ja kansantajuisesti. Johdatus Johannes-passioon on tuon teoksen sisarteos.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.