LähiTapiola vahvisti vakavaraisuuttaan, kasvu jatkui haasteista huolimatta

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Juha Antikainen kertoo, että viime vuosi oli hyvä haasteista huolimatta. Kuva: LähiTapiola

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan vakavaraisuus vahvistui ja maksutulo sekä markkinaosuus jatkoivat kasvuaan viime vuonna. Vakuutusten hintoja ei nostettu vuodelle 2023.

–Vuosi 2022 oli poikkeuksellinen, muistuttaa LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Juha Antikainen. –Sijoitusmarkkinoiden heikon kehityksen vuoksi kokonaistuloksemme jäi vertailukautta heikommaksi, mutta varsinainen liiketoimintamme jatkui vakaana ja kannattavana. Myös vakavaraisuutemme säilyi erittäin vahvana tuoden vakautta ja turvaa omistaja-asiakkaillemme.

–Liiketoiminnan kasvaessa ja yhteiskunnallisen aktiviteetin lisääntyessä koronarajoitusten purun jälkeen myös asiakkaidemme ilmoittamat vahingot kasvoivat ollen 30 000 kappaletta. Maksoimme vakuutuskorvauksia yhteensä 38,2 miljoonaa euroa. Eniten ovat kasvaneet vapaaehtoisten henkilövahinkojen korvaukset, lähes miljoona euroa. Alueyhtiömme asiakkaille sattui vuoden aikana kuusi suurvahinkoa eli yli 300 tuhannen euron vahinkoa.

Mainos

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan hallitus päätti syksyllä 2022, että yhtiössä ei tehdä korotuksia vakuutusmaksuihin vuodelle 2023. Valtaosaan vakuutussopimusten hinnan muutoksista vaikuttaa lisäksi indeksikorotus, joka johtuu kustannusten noususta. Myös tämä indeksikorotus päätettiin jättää tekemättä yhtiössä vuodelle 2023. Vastaavaa päätöstä ei ole tehty aiemmin. Päätökseen vaikutti energiakriisistä, sodasta ja inflaation noususta aiheutunut haastava tilanne LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan omistaja-asiakkaille.

–Kyseessä on merkittävä vastaantulo asiakkaille tilanteessa, jossa muut kustannukset nousevat. Yhtiössä on pieni joukko asiakkaita, joiden vakuutusmaksut nousevat heidän vakuutusehtojensa mukaisesti.

–Olemme asiakkaidemme omistama yhtiö, ja meille on tärkeää kasvattaa asiakkaidemme elämänturvaa ja asiakashyötyjä sekä ennaltaehkäistä vahinkoja. Paikallisena elämänturvayhtiönä haluamme olla lähellä asiakkaitamme ja tukea paikallista yhteisöä. Olemme vuoden 2022 aikana tehneet 87 tuhannella eurolla käyttörahastolahjoituksia. Lahjoituksia ovat saaneet muun muassa Etelä-Pohjanmaan Korkeakouluyhdistys, Pro Agria ry, SPR:n katastrofirahasto ja Etelä-Pohjanmaan Korkeakoulusäätiö. Lisäksi sponsoroimme vuosittain kymmeniä urheiluseuroja ja -joukkueita.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.