Hengis Lappajärvellä tarjoaa mahdollisuuksia monipuoliseen toimintaan  

Hengis Lappajärvellä
Hengis sijaitsee osoitteessa Hyyrynkuja 17
Hengis Lappajärvellä
Hengis sijaitsee osoitteessa Hyyrynkuja 17

LAPPAJÄRVELLÄ sijaitseva seurakunnan nuorisotila Hengis on kokenut faceliftin eli kasvojenkohotuksen syksyllä tarmokkaiden toimijoiden käsien kautta. Vt. kappalainen Jenny Kärki kertoi, kuinka Jari Heinineva ja Oskari Tervala olivat ahkeroineet tiloissa ja laittaneet kaiken uuteen uskoon.   

–Taisivat nuoret miehet suorastaan asua tiloissa konsanaan, Kärki naurahtaa. 

Tilat Hyyrynkujalla Lappajärvellä ovat siis asialliset. Paikalla Hengiksen tiloissa on nuorisotyönohjaaja Kristiina Edobor esittelemässä tiloja. 

–Nämä uudistetut tilat mahdollistavat monipuolista toimintaa nuorille. Sitoutuminen näin ollen on tosi tärkeää, Edobor sanoo. 

Hänen toimintakenttäänsä kuuluu Alajärvi, Lehtimäki ja Lappajärvi. Hengiksellä on nyt toimintaa keskiviikkoisin 5–7.-luokkalaisille kello 13–17. Isoskoulutusta on yleensä perjantaisin ja nuortenilta 19–22:30.  

Mainos

–Olen myös jalkautunut Lappajärven yhteiskoululle, jossa päivystän keskiviikkoisin. Teemme tuttavuutta ja kohtaan nuoria siellä, Edobor kertoo. Hän lisää, että rippikoulusta esitetään paljon kysymyksiä nuorten toimesta. 

LAPPAJÄRVELLÄ illoissa nuoria on paikalla noin 20 henkilöä ja isosia koulutuksessa on neljästä kuuteen kappaletta. Rippikoulusta puhuttaessa, alueella on viisi leiriä Suvirannassa, vaellusrippikoulu ja päivärippikoulu hiihtolomaviikolla.  

–Seurakunnilla oli yhteistyötä jo ennen liitostakin nuorisopuolella, Edobor sanoo. –Mietinnässä on myös 1–4.-luokkalaisten toiminta. Tällainen kaikkinainen toiminta on hyvää ja kokoavaa. Kaveripiiri laajenee ja samalla mataloitetaan kynnystä osallistua seurakunnan toimintaan.  

Tiloista löytyy monenlaista aktiviteettia. On biljardipöytää, lautapelejä ja hyvin varustettu nurkkaus, josta löytyy soittimia ja musisointivälineitä. Fasiliteetit antavat mahdollisuudet monenlaiseen toimintaan. Samalla voidaan kuunnella nuoria, mikä on todella tärkeää näinä osin levottominakin aikoina. 

Seurakunnan nuorisotyö tekee myös yhteistyötä 4H:n, Lappajärven kunnan ja etsivän nuorisotyön kanssa. Kynnys seurakunnan nuorisotyössä on matala ja kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaan. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.