Hyvinvointialueella on tullut ilmi tapaus, jossa hoitaja on työskennellyt ilman ammattioikeutta

Tiedote 8.2.2023 klo 16.17

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on tullut ilmi tapaus, jossa hoitajana työskennelleeltä henkilöltä ovat puuttuneet tehtävään vaadittu pätevyys sekä ammattioikeudet.

Henkilö ei enää työskentele Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella. Hyvinvointialue tekee poliisille asiasta tutkintapyynnön.

Kyseessä on henkilö, jolla on ollut suoritettuna riittävä määrä opintoja hoitotyön sijaisuuksissa toimimiseen opiskeluaikana. Opintoja ei ole kuitenkaan suoritettu loppuun.

Henkilö on työskennellyt maakunnassa kahdella eri alueella: Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa ja Järvi-Pohjanmaalla. Liikkeen luovutuksen myötä hän on siirtynyt hyvinvointialueen palvelukseen. Tapaus on tullut ilmi hyvinvointialueen sisäisessä tarkastusmenettelyssä.

Hyvinvointialueella ei ole epäilyä siitä, että hoitajan toiminta olisi aiheuttanut potilaille vahinkoa, tai että potilasturvallisuus olisi vaarantunut. Potilaat eivät ole tehneet työntekijästä valituksia tai muistutuksia.

Hyvinvointialueen valtuuttamat henkilöt tarkastavat hoitajan potilaskontakteja ja käyvät niihin liittyviä potilastietoja läpi. Potilaisiin otetaan tarvittaessa henkilökohtaisesti yhteyttä. Tapaus ei edellytä potilailta toimenpiteitä.

Hyvinvointialue tarkastaa uudelleen koko sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstönsä pätevyydet JulkiTerhikki- ja JulkiSuosikki-järjestelmistä.

Hyvinvointialue ei tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää.

Hyvinvointialueella on tullut ilmi tapaus, jossa hoitaja on työskennellyt ilman ammattioikeutta – Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue (hyvaep.fi)

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.