Hybridikeskuksen paikka varmistui  

Aapiskujan koulu tyhjenee koululaisista lähiviikkoina. Hybridikeskuksen valmistumiseen saakka koulu toimii Rantakylällä. Arkistokuva.
Aapiskujan koulu tyhjenee koululaisista lähiviikkoina. Hybridikeskuksen valmistumiseen saakka koulu toimii Rantakylällä. Arkistokuva.
Aapiskujan koulu tyhjenee koululaisista lähiviikkoina. Hybridikeskuksen valmistumiseen saakka koulu toimii Rantakylällä. Arkistokuva.
Aapiskujan koulu tyhjenee koululaisista lähiviikkoina. Hybridikeskuksen valmistumiseen saakka koulu toimii Rantakylällä. Arkistokuva.
VIMPELIN kunnanvaltuusto hyväksyi 6. helmikuuta kunnanhallituksen esittämän hybridikeskuksen sijoituspaikan ja antoi tekniselle toimelle näin valtuudet käynnistää kaavoitusprosessi koulurakennuksen mahdollistamiseksi.

Alakoulun sekä mahdollisesti taito- ja taideaineiden tiloja sisältävää rakennusta aletaan suunnitella Lehtolan kiinteistölle, joka rajoittuu Opintiehen, Lehtokujaan ja Pöntisentiehen. 

VALTUUSTO hyväksyi tiedoksi tuodun kaavoituskatsauksen.  

–Merkittävimpiä asioita siinä ovat maakuntakaava, joka tulee hyväksyttäväksi 2024, ja josta kunta tulee ensi viikolla antamaan lausunnon, sekä Sääksjärven rantaosayleiskaavan muutos, jonka myötä saatiin lisää rantarakennuspaikkoja ja sitä myötä uusia rakennuksia. Keskustan asemakaavan päivitys käynnistyy hybridikeskukseen liittyen ja Jukkalan alueen kaavamuutos on tulossa, valotti kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli

KUNNANVALTUUSTON kokousten ajasta ja paikasta tiedotetaan kunnan verkkosivujen lisäksi Torstai-lehdessä ja Järviseudun Sanomissa. Valtuutetut hyväksyivät esityksen ilman keskustelua.  

Mainos

JUHO Savolalle (Kesk.) myönnettiin ero kunnanvaltuuston jäsenyydestä uusien, lisääntyneiden työtehtävien ja -vastuiden vuoksi ja varavaltuutettu Harri Hänninen kutsuttiin valtuuston jäseneksi. Savolalle myönnettiin ero myös tarkastuslautakunnan jäsenyydestä, koska hänet on valittu Vimpelin kunnan teknisen toimen toimenhaltijaksi. Harri Hänninen valittiin tarkastuslautakunnan jäseneksi ja puheenjohtajaksi. 

Hänniselle myönnettiin ero teknisen lautakunnan varajäsenyydestä henkilökohtaisistä syistä.Anne Luhtalan henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin Veikko Timonen. Hänniselle myönnettiin ero myös kunnanhallituksen varajäsenyydestä. Marko Timon varajäseneksi valittiin Ville Kärki. 

MUISSA asioissa Eija Rannanpää nosti esille kysymyksen, onko kuntalaisille tasapuolista, että Vimpelin Vedon alaisten joukkueiden ja niihin kuuluvien käyttäjien ei tarvitse maksaa vuokraa Saarikentän pukutilojen vuokraamisesta. Kunnalle on tiloista kuluja vuosittain 5 355 euroa ja viime vuonna on tehty remonttia 25 000 eurolla.  

–Siivouskaan ei ole ilmaista. Lisäksi huolestuneet kuntalaiset ovat panneet merkille, että nuorille annetaan huonoa esimerkkiä  nauttimalla alkoholia pukutilojen ulkopuolella.  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.