MTK:n tuottajayhdistykset Järviseudulla suunnittelevat toimintojensa yhdistämistä

MTK-EVIJÄRVI RY, MTK-Lappajärvi ry ja MTK-Vimpeli ry suunnittelevat yhdistyvänsä vuoden 2024 alusta.
MTK-EVIJÄRVI RY, MTK-Lappajärvi ry ja MTK-Vimpeli ry suunnittelevat yhdistyvänsä vuoden 2024 alusta. Arkistokuva: Suvi Hosionaho.

MTK-EVIJÄRVI RY, MTK-Lappajärvi ry ja MTK-Vimpeli ry suunnittelevat yhdistyvänsä vuoden 2024 alusta. Noin vuoden verran ovat yhdistysten johtokunnat keskustelleet yhdistymisasiasta ja alustavia suunnitelmia varten on perustettu työryhmä. Kuten monissa muissakin yhdistyksissä ja yhteisöissä, aktiivitoimijoita on yhä vaikeampi saada mukaan toimintaan. Juuri tämän vuoksi yhdistymisestä on lähdetty keskustelemaan. Suuremmalla yhdistyksellä on enemmän voimavaroja toimia ja järjestää toimintaa. Yhteistyötä on tehty jo vuosia yhdistysten kesken ja se on todettu toimivaksi.

Yhdistyessä mahdollisuudet vaikuttaa ja edistää jäsenten asemaa paranevat. Kun yhdistyksen takana on suurempi joukko jäseniä, yhdistyksen mielipiteen painoarvo kasvaa. Yhdistymisen myötä kehitetään ja uudistetaan koko toimintaa, kartoitetaan mahdollisuudet uusiin yhteistyökumppaneihin ja jäsenetuihin sekä toteutetaan uusien jäsenten hankintaa.

Yhdistyslaki ei tunne yhdistysten yhdistymistä. Käydyissä neuvotteluissa on sovittu, että jos yhdistyminen toteutetaan, se tehtäisiin helpoimmalla vaihtoehdolla, jossa yksi yhdistys jatkaa ja kahden purettavan yhdistyksen jäsenet liittyvät jatkavaan yhdistykseen. Jatkavan yhdistyksen nimi muutetaan enemmän aluetta kuvaavaksi. Jatkavan yhdistyksen sääntömuutos sekä purkautuvien yhdistysten mahdollinen purkautuminen tulee käsitellä kahdessa peräkkäisessä yleisessä kokouksessa.

Yhdistymisen ensimmäinen virallinen käsittely tehdään yhdistysten tulevissa kevätkokouksissa.

Suunnittelutyöryhmä

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Mainos

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.