Yhdistysten yhteistyön toivotaan tiivistyvän entisestään

Ari Takala kertoi, että Vimpeli panostaa kokoisekseen kunnaksi yhdistysten tukemiseen merkittävästi.
Ari Takala kertoi, että Vimpeli panostaa kokoisekseen kunnaksi yhdistysten tukemiseen merkittävästi.
Ari Takala kertoi, että Vimpeli panostaa kokoisekseen kunnaksi yhdistysten tukemiseen merkittävästi.
Ari Takala kertoi, että Vimpeli panostaa kokoisekseen kunnaksi yhdistysten tukemiseen merkittävästi.
VIMPELISSÄ kolmatta kertaa järjestetty yhdistysten ilta keräsi keskiviikkona Kuntalaisten olohuoneen täyteen yhdistysaktiiveja.

Tilaisuudessa toivottiin kokoontumisia, joissa pääsisi tutustumaan paremmin muihin toimijoihin, verkostoitumaan ja tiivistämään yhteistyötä. Vapaa-aikasihteeri Ari Takala nappasi asiasta kopin ja lupasi järjestää alkusyksystä uuden, vapaamuotoisemman tapaamisen vaikkapa Vieresniemessä makkaranpaiston merkeissä. Kunnalta toivottiin myös varmempaa ja toimivampaa tiedonkulkua yhdistyksiin päin. Tässä oleellisessa roolissa on yhteystietojen ajantasaisuus.

Keskusteluun nousi myös eri toimijoiden järjestämien tilaisuuksien päällekkäisyys.

–Suosittelen käyttämään Etelä-Pohjanmaan Liiton epkalenteria, se on helppo ja ilmainen tietopalsta, jota olen aiemminkin mainostanut. Ilmoitetut tapahtumat tulevat samalla näkyviin kunnan kotisivulle sekä Järviseudun Sanomien sähköiseen tapahtumakalenteriin. Olisi helppoa, kun kaikki toimijat ottaisivat sen käyttöön.

Tilaisuudessa kuultiin myös kannatusta saanut ehdotus, että joku toimija ottaisi asiakseen saada veden takaisin Toimelan uima-altaaseen – käyttäjiä olisi.

TAKALA kertoi kunnan maksamien yhdistysavustusten jatkuvan melko samalla tasolla ja samanlaisin hakumenettelyin kuin aiempinakin vuosina.

–Kolmas sektori on meillä tärkeä toimija ja Vimpelin kunta panostaa tämän kokoiseksi kunnaksi yhdistysten tukemiseen merkittävästi, kun vertaa vaikkapa naapurikuntiin.

–Vapaa-aikalautakunnan avustuksia haettaessa kannattaa panostaa yhdistyksen toimintasuunnitelmaan. On paremmat mahdollisuudet saada avustusta, jos sen eteen on nähty vaivaa, tehty laskelmia ja toimintaa katsotaan pidemmälläkin aikavälillä.

Vapaa-aikalautakunta jakaa liikunnan yleisavustuksia 5 500 ja kohdeavustuksia 3 500 euroa, nuorisopalveluiden yleisavustuksia 2 000 ja 2 500 euroa sekä kulttuuriavustuksia 18 600 euroa.

Näiden avustusten hakuaika on helmikuussa.

–Lisäksi kunnalla on harrastetakuumalli yhteistyössä Moms for Kidsin kanssa, siihen on varattu 4 000 euroa.

Kunnanhallitus myöntää yleisavustuksia 25 000 euroa ja kylien kehittämisrahaa 30 000 euroa.

–Jos keksii jotain uutta Vimpeliin, on hyvät mahdollisuudet saada rahaa, Takala totesi.

Kaikkiin avustuksiin on sähköinen haku kunnan nettisivuilta löytyvien linkkien kautta.

–Jos on ongelmia hakemusten tekemisessä, ottakaa rohkeasti yhteyttä.

Leader Aisaparin Eeva Arpala ja Ellinoora Takala kertoivat, että lisätietoa uuden rahoituskauden mahdollisuuksista jaetaan heti, kun sitä on.

–Uusia rahoituspäätöksiä odotetaan helmikuun alussa ja kun niitä koskeva asetus on hyväksytty, päästään rahaa jakamaan. Odotellessa voi käydä lukemassa uuden strategiamme Aisaparin kotisivuilla ja jos on hankeideoita, tehdä investointisuunnitelmia ja kustannusarvioita.

Jatkossa Aisaparin tukihakemukset tehdään ainoastaan sähköisesti Hyrrä-järjestelmän kautta.

–Yhdistysten tiedot on oltava ajan tasalla YTJ:ssä ja Suomi.fi-tunnukset haettuina. Kahden nimenkirjoittajan toimijoilla tunnusten saaminen kestää hieman pidempään, joten ne kannattaa hoitaa kuntoon.

Viime vuonna yhdistykset kokoontuivat tällaisissa tunnelmissa: https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/01/28/vimpelin-kunnan-avustukset-yhdistyksille-haussa-helmi-maaliskuussa/

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.