Vimpelin kunnan avustukset yhdistyksille haussa helmi-maaliskuussa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Liikunta- ja nuorisopalveluiden sekä kulttuurin kohde- ja toiminta-avustukset ovat haettavissa 28.2. saakka. –Yleisavustuksia haetaan yhdistyksen toimintasuunnitelman mukaiseen toiminnan tukemiseen tai uuden yhdistyksen toiminnan aloittamisen kustannuksiin, mutta ei toimitilakustannuksiin. Kohdeavustuksia myönnetään kertaluontoisiin kuluihin, kuten kalenterivuoden aikana järjestettäviin tapahtumiin. Kuitit ja selonteot on toimitettava vuoden loppuun mennessä, eikä käyttötarkoitusta voi jälkikäteen muuttaa.

–Jos sähköinen hakeminen ei jostakin syystä onnistu, paperiversion voi jättää kunnantoimistolle määräpäivään kello 15 mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Päätökset avustuksista tehdään vapaa-aikalautakunnan kokouksessa 10. maaliskuuta.

–Avustuksesta tulee ilmoitus sähköpostilla. Kuitit kannattaa toimittaa pian tapahtuman jälkeen, ettei raha jää saamatta. Jos määrärahaa jää merkittävästi jakamatta, voidaan tehdä uusi jakokierros myöhemmin.

KUNNANHALLITUKSEN yleis- ja kohdeavustuksia voi hakea maaliskuun aikana, päätökset niistä tehdään huhtikuussa. Ne maksetaan hakijoille huhtikuun loppuun mennessä.

Mainos

–Hakemuksen tekemiseen kannattaa käyttää aikaa, kuvata selkeästi ja tarvittavan laajasti mitä on tekemässä. Mitä paremmin erottautuu joukosta, sitä paremmat edellytykset on saada haettu summa.

Maaliskuussa haetaan myös kylien kehittämisrahaa, jota on edelleen 30 000 euroa jaossa. Sillä voidaan tukea hankkeita, pieniä investointeja sekä toimenpiteitä, jotka lisäävät elinvoimaa kylillä.

–Hakekaa rohkeasti, mitään ei saa, jos ei hae, kannusti Ari Takala.

EEVA Arpala toi terveiset Aisaparilta. –Vimpelin kunnalla on hyvin rahaa jaossa ja erityisesti kylien kehittämisrahaa kannattaa hyödyntää. Meilläkin on vielä rahaa jaossa, mutta ei kauan, rahoituskausi loppuu ja sitten tulee tauko rahan jakoon. Yleishyödyllisiä kehittämis- ja investointihankkeita, kuten yhdistysten, kuntien ja muiden organisaatioiden ihmisten hyvinvointia ja virkistäytymistä koskevia hakemuksia voi jättää maaliskuun loppuun mennessä. Näillä on perinteisesti tehty kylätalojen kunnostusta ja kalustusta, kehitetty uusia toimintoja ja pidetty koulutuksia. Toivomme valmiiksi mietittyjä ja hyvin suunniteltuja hankkeita, koska niille ei jää tässä vaiheessa rahoituskautta kovin paljon toteutusaikaa.

Todennäköisesti sitä seuraava Leader Aisaparin avustushaku on vuoden 2023 loppupuolella. Kevään aikana Aisapari laatii uuden strategian, jolla Maa- ja metsätalousministeriöltä haetaan rahoja uudelle rahoituskaudelle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.