Hyvä kesäasukas! Uutiskirje 1/2023

Eteläpohjalaisten arviot maakuntansa tulevaisuudesta eivät poikkea monessakaan kohdassa merkittävästi koko maan keskiarvosta.
Eteläpohjalaisten arviot maakuntansa tulevaisuudesta eivät poikkea monessakaan kohdassa merkittävästi koko maan keskiarvosta.

Tässä kesäasukaskirjeessä tarjoamme teille menovinkkejä paikkakunnittain. Talvinen luonto houkuttelee luokseen, mutta muitakin vaihtoehtoja löytyy. Mukaan mahtuu niin avantouintia, pilatesta kuin maailmanennätysten tehtailua, joten kannattaa lukaista koko kirje läpi! Muistutamme jälleen upeasta Outdooractive-palvelusta, josta voit löytää paikkakuntakohtaisesti kaikki ulkoilualueet.

Evijärveltä löytyy myös talvella tekemistä

Parhaiten Evijärven kunnan ajankohtaisista tapahtumista löydät tietoa seuraamalla Facebookissa liikunta, nuoriso- ja vapaa-aikatoimen sivua https://www.facebook.com/Evijarvenliikunnanohjaaja tai liittymällä Facebookryhmään Evijärvellä tapahtuu.

Facebooksivulta löydät ajankohtaisen tiedon latujen kunnossapidosta ja esimerkiksi tekojään vuorokalenterin.

Suurin osa laavuista on saavutettavissa myös talvella, makkaraa reppuun ja ulkoilemaan!
Liikunta- ja ulkoilupaikkoja voi katsella vaikkapa Evijärven kunnan sivulta https://www.evijarvi.fi/vapaa-aika-ja-nuoriso/vapaalla-evijarvella/liikuntapaikat-ja-tilat

Avantouintipaikkana voi suositella Kivijärvenkylän uimarantaa (Kortesjärventie 924, Evijärvi). Löylyihin pääsevät naiset keskiviikkoisin klo 18-22 ja miehet torstaisin klo 18-22. Hinta 3 euroa/kerta.

Tulevia tapahtumia:

• 24.1.2023 alkaen tiistaisin klo 18.30 ikäkausihiihdot
• 27.1.2023 klo 14-18 Kirkonkylän koulun liikuntasalin laajennuksen avajaiset ja avoimet ovet
• 19.2.2023 Laskiasisrieha Nissinkankaan laavulla
• 25.2.2023 Kettusaarihiihto
• Lapsille talviloman päiväleirejä yhteistyössä 4H:n ja Järvilakeuden Kansalaisopiston kanssa www.jarvilakeus.fi
• 4.3.2023 klo 12 Aikuisten pipolätkäturnaus, jatkot TuuHetissa

LAPPAJÄRVI

Lappajärven talvisia aktiviteetteja

Hotelli Kivitipun rannassa Nykälänniemessä sijaitsee järven jäällä 3 km pituinen luistelualue, joka on tarkoitettu niin perheen pienimmille, kuin kokeneimmille luistelijoille. Luistelu ja hiihto Euroopan suurimman kraatterijärven jäällä on kokemus, jota et halua jättää väliin!
Lappajärvellä pääset joka vuosi todistamaan uutta ennätysjääkarusellia, jonka on määrä tänä vuonna olla halkaisijaltaan puolen kilometrin pituinen! Jääkarusellilla tähdätään maailmanennätykseen. Tapahtuma järjestetään Hotelli Kivitipun rannassa Nykälänniemessä 28.1.2023. Tutustu tapahtuman verkkosivuihin.

Hotelli Kivitipun järjestämä koko perheen Talvirieha-tapahtuma järjestetään lauantaina 25.2.2022. Tapahtumassa luvassa paljon talvista ohjelmaa ja aktiviteetteja lapsiperheille! Seuraa Hotelli Kivitipun tiedotuskanavia, sekä lappajarvi.fi.

Kraatterijärven hankipesistapahtuma on 11.3.2023. Tapahtumaan voit ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hankipesis@gmail.com. Turnaukseen mahtuu mukaan 12 joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoa Kraatterijärvi Hankipesis Fb-sivuilta. Lisäksi Hotelli Kivitipussa esiintyy huippuartisteja joka viikonloppu!

Lappajärvellä voi harrastaa avantouintia Nykälänniemessä Aquarius Inn:ssä, sekä Tarvolan rantamajalla. Aquarius Inn on auki keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin sekä Tarvolassa torstaisin.

Lappajärven kraatterijärven ainutkertaisuus on esillä Hotelli Kivitipun yhteydessä sijaitsevassa meteoriittinäyttelyssä, jossa kävijä pääsee tutustumaan moniaistisesti eri kivilajeihin ja mineraaleihin. Näyttelyn yhteydessä voit lähteä myös virtuaalimatkalle asteroidivyöhykkeelle Virtuaalilasien ja selostuksen avulla koetaan matka kansainväliseltä avaruusasemalta Lappajärven kraatterin synnyttäneen meteoriitin lähtöpaikalle eli asteroidivyöhykkeelle Marsin ja Jupiterin väliin. Suurin osa 13,5-minuuttisesta materiaalista on aitoa Nasan videokuvaa. Kivitipusta löytyy myös simulaattori golfia harrastaville! Katso golfsimulaattorin tiedot yrityksen sivuilta.

Luonnon kauneus kutsuu liikkumaan!

Hotelli Kivitippua (Nykäläntie 137) ympäröivissä järvimaisemissa ylläpidetään 3000 m pitkää retkiluistelurataa sekä hiihtolatua järven jäällä. Reittejä huolletaan aktiivisesti sääolosuhteiden ehdoilla. Seuraa tiedotusta retkiluisteluradan sekä kaikkien hiihtolatujen huollosta hiihtoladut.fi.

Lappajärven aktiviteetit löytyvät lähes kivenheiton päässä toisistaan. Alueen laavut sekä muut käyntikohteet löytyvät Outdooractive-palvelusta. Liikuntapaikat ja virkistyskohteet kuten luistelupaikat sekä avannot löytyvät keskitetysti karttapalvelun kautta Lappajärven kunnan sivuilta.

VIMPELI

Kuntosalipalvelut
Vimpelin liikuntahallin kuntosali käytettävissä jokaisena viikonpäivänä 06.00-21.00 (Opintie 29). Huomioithan, että kuntosalille on mahdollista päästä sisään kello 20 asti, sen jälkeen kulku on mahdollista ainoastaan ulos kello 21 saakka.
Kuntosalin kertakoodin ja kuukausilätkät saat tilattua osoitteessa: vimpeli.ekunta.fi

Vimpelin hiihtoladut

Vatpakka-Lakeaharju-Luoma-aho alueella on 16 kilometriä kunnostettua ulkoilureitistöä, joka on kokonaisuudessaan valaistu. Reitistö palvelee talvisin hiihtäjiä ja muina aikoina samoilla reiteillä on hyvät mahdollisuudet esimerkiksi maastopyöräilyyn, lenkkeilyyn ja patikointiin. Reitistö on valaistu syys- ja talvikaudella päivisin 7.30-21.30. Latujen varrella on kolme laavua, joissa on puut valmiina retkiruuan valmistamiseen avotulella. Lakeaharju-osiolla pääsee ihastelemaan upeita kraatterijärven maisemia. Ajankohtaiset latutiedot löytyvät sivustolta; www.hiihtoladut.fi

Viinilaaksohiihtelyviikko 27.2-5.3.2023

Hiihtoreittinä Vatpakka-Lakeaharju-Luoma-aho hiihtoreitistö, hiihtotyylin/matkan saa valita vapaasti. Merkitse suorituksesi kirjaamalla nimesi osallistumisvihkoon mastojen parkkipaikan katoksessa. Suorituksia voi kirjata vaikkapa viikon jokaisena päivänä. Osallistuneiden kesken arvontaa, jossa pääpalkintona Polar Vantage M2 sykemittari.

Vimpelin avantouintipalvelut Vieresniemessä

Viikoittain yleisövuoroja tiistaisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Lisäksi varattavissa myös yksityisvuoroja. Katso lisätietoja osoitteessa: https://www.vimpeli.fi/matkailu/vieresniemi

Vimpelin Veto

Lähde seuraamaan Vimpelin Vedon naisten Korisliiga joukkueen otteita Vimpelin liikuntahallille! Lisätietoa tapahtumista löydät osoitteessa www.vimpelinveto.fi

Nuorisokuvat

Vimpelin Nuorisokuvissa viikoittain useita näytöksiä vaihtuvin elokuvin. Voit myös varata yksityisnäytöksen. Ota yhteyttä Taina 040-5297677 taina.varpula@japo.fi.

Yksityisnäytökset mahdollisia muun muassa seuraaviin elokuviin:

• Napapiirin Sankarit 4
• Saapasjalkakissa Viimeinen toivomus
• Kiljuset!
• Avatar: The way of water

Suomen Pesäpallomuseo

Pesäpallomuseo uudistuneissa tiloissa, pallon heiton päässä Saarikentältä! Museo auki huhtikuun loppuun asti ma-su klo 10-18.
Pesismuseossa voi katsella nostalgisia livetallennuksia ja pesislegendojen haastatteluja sekä kokeilla taitojasi pesisotteluiden ratkaisutilanteiden selostajana.
Suomen pesäpallomuseon virtuaalinäyttely esittelee Suomen kansallispelin historiaa Tahko Pihkalan ajoista aina nykypäivään.
https://digimuseo.fi/nayttelyt/suomen-pesapallomuseo/

Laskettelemaan upeisiin Lakeaharjun maisemiin

Lakeaharjun rinnealue on syntynyt meteoriitin törmäyksen johdosta, eikä vastaavanlaisia alueita juuri löydy koko maailmankaan mittakaavassa. Pisimmälle rinteelle on mitattu matkaa 750 metriä ja korkeuseroa on noin 90 metriä. Oikean puoleisen rinteen reunassa on naruhissi, joka sopii lapsille ja aloitteleville lumilautailijoille. Ajankohtaiset rinne- ja aukioloaikatiedot löytyvät osoitteesta: www.lakis.fi

Lakis Areenalla voit osallistua Pilatekseen tiistaisin kello 18-19. Ilmoittautumiset varaaheti.fi/sonwell

Paikkakuntakohtaisten linkkien takaa löytyy kesäasukkaille tärkeitä tietoja!

Sieltä voit tarkistaa muun muassa lääkäri ja eläinlääkäripalvelut, ruokapaikat, sekä tarkempia tietoja alueen tapahtumista. Myös majoituspaikat, museot ja muut käyntikohteet löytyvät sieltä. Kannattaa käydä kurkkaamassa.

Evijärvi

Visitlakeus

Vimpeli

Lopuksi vielä päätoimittajan terveiset!

Vaikka eletäänkin pimeää talviaikaa, ollaan silti jo kotvan kuljettu kohti valoa ja Järviseudullakin tapahtuu koko ajan. Huomasittehan kirjeessä maininnan seuraavista tapahtumista: tammikuun viimeisenä viikonloppuna Kivitipun rantaan Lappajärvellä sahaillaan maailman suurin jääkaruselli. Edellisenä päivänä 27.1.2023 on Business On Ice tapahtuma, joka kerännee laajan joukon ihmisiä paikalle. Paikalla on laadukkaita puhujia ja tietenkin paikallisia yhteistyötahoja. Yrittäjän ja asiasta kiinnostuneen kannattaa tarjoutua tilaisuuteen ja olla paikalla tuona viikonloppuna. Osallistuminen on avointa ja maksutonta kaikille yrityskasvusta kiinnostuneille.

Talvi on myös siinä mallissa, että Vimpelin Lakeaharjun rinteet ja ladut kutsuvat suksikansaa liikkeelle. Unohtamatta tietenkään Evijärveä, missä on moninaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja yhdessäolon viettoon.
Tapahtumaa, koettavaa ja nähtävää riittää kaikille. Järviseudun Sanomat puolustaa edelleen vahvasti paikallisuutta ja se onkin monille poismuuttaneille järviseutulaisille ikkuna kotikonnuille ja kirje sieltä. Omasta puolestani tahdon toivottaa kaikki entiset, nykyiset ja paikkakunnalle muuttaneet osallistumaan eri aktiviteetteihin näkemään sekä kokemaan kaunis Järviseutu yhdessä.

Hannu Takala
Päätoimittaja
Järviseudun Sanomat,
Kotiseudun asialla jo vuodesta 1962
jarviseudunsanomat.fi

Muistathan myös käydä rekisteröitymässä kesäasukas rekisteriin! Näin pysyt jatkossakin selvillä ajankohtaisista asioista ja tulevista tapahtumista.

Oikein ihanaa kevättä!
Evijärven kunta, Lappajärven kunta, Vimpelin kunta & Järviseudun Sanomien väki

Tärkeitä yhteystietoja

Evijärven kunta

os. Viskarinaukio 3, 62500 Evijärvi | (06) 2412 3203 tai 044 769 9248 | evijarvi.fi | evijarven.kunta@evijarvi.fi | Kunnanvirasto avoinna: ma-pe 8.30-15.00

Lappajärven kunta

os. Maneesintie 5 A, 62600 Lappajärvi | lappajarvi.fi | kunta@lappajarvi.fi | Kunnanvirasto avoinna: ma 8 – 16, ti-to 8-15.30, pe 8-15

Vimpelin kunta

os. Patruunantie 15, 62800 Vimpeli | vimpeli.fi | vimpelin.kunta@vimpeli.fi | 040 137 3703

Järviseudun Sanomat

os. Maneesintie 16, 62600 Lappajärvi | www.jarviseudunsanomat.fi | toimitus@jarviseudunsanomat.fi | 0400 773 492

Kerro kaverille!

Jos haluat kertoa kaverillesi Kraatterijärven seudun UUTISKIRJEESTÄ, paina alla olevaa nappia. Täytä lomake ja lähetä eteenpäin!

Osallistu kyselyyn ja jätä palautetta!

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Talven touhuja järviseudulla: Lappajärvi, Evijärvi ja Vimpeli

Mukavaa vuotta 2024 ja tervetuloa lukemaan kesäasukaskirjettämme!

Tästä kirjeestä löytyy menovinkkejä moneen toimintaan. Aktiviteetteja löydät niin Lappajärveltä, Evijärveltä kuin Vimpelistäkin. Lappajärven jää on parhaimmillaan retkiluisteluun, järven toisella puolella voit lasketella kraatterin reunalla Vimpelin Lakeaharjulla ja Evijärven Kniivilänlahden latua voi kiertää Rantaraitin laiturilta löytyvillä kicksparkeilla

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiskirjeen sisältö

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.