Lehtiniemestä kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Tuomo Lehtiniemi äänestettiin Alajärven seurakuntavaltuuston puheenjohtajaksi. Kokouksen sihteerinä toimi Tuula Luoma.
Tuomo Lehtiniemi äänestettiin Alajärven seurakuntavaltuuston puheenjohtajaksi. Kokouksen sihteerinä toimi Tuula Luoma.
ENSIMMÄISEN kerran uudella kokoonpanollaan 18. tammikuuta kokoontunut Alajärven kirkkovaltuusto valitsi puheenjohtajakseen lappajärveläisen Tuomo Lehtiniemen (Lappajärven Kotikirkko, LK).

ENSIMMÄISEN kerran uudella kokoonpanollaan 18. tammikuuta kokoontunut Alajärven kirkkovaltuusto valitsi puheenjohtajakseen Tuomo Lehtiniemen (Lappajärven Kotikirkko, LK). Puheenjohtajan valinnasta käytiin äänestys, sillä Jorma Niskakangas (Kotiseurakunnan parhaaksi, KP) esitti kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi Antti-Kalle Levijokea (KP).

Jouni Jokitalo (LK) esitti Lehtiniemen valintaa perustellen sitä luottamuksen rakentamisella seurakunnan keskuudessa.

–Seurakuntaliitokseen liittyi sen eri vaiheessa monenlaisia tunteita. On ollut erilaisia pelkoja ja ehkä uhkakuviakin ja meillä Lappajärvellä on ollut voimakasta pettymystä seurakuntalaisten keskuudessa kun oma seurakunta “menetettiin”. Todennäköisesti suurin osa näistä peloista on aivan turhia, mutta niitä ei kannata ohittaa olankohautuksella. Itse uskon, että parhaassa tapauksessa seurakuntaelämä virkistyy jokaisella paikkakunnalla ja uskon myös, että lopulta tämä tulee yhdistämään meitä niin yhteisesti kuin paikallisellakin tasolla.

Jokitalo totesi alkuasetelmaan viitaten, että luottamuksen rakentaminen on tässä vaiheessa yksi tärkeimmistä kirkkovaltuuston tehtävistä.

–Yksi luottamuksen edellytyksistä on päätöksenteon tasapuolisuus, ettei hallintoelimissä suurin vie ja pienimmät saavat mitä jää. On myös symbolisesti tärkeää, että Vimpelissä ja Lappajärvellä seurakuntalainen voi kokea, että meidänkin ajatuksilla ja toiveilla on oikeasti merkitystä.

Suljetussa lippuäänestyksessä Levijoki sai 13 ja Lehtiniemi 14 ääntä.

Äänestys käytiin myös varapuheenjohtajasta. Sampo Latvala (Kristillisten perusarvojen puolesta, KPP) esitti varapuheenjohtajaksi Juliaana Kellokoskea (KPP) ja Jukka Nurmi (KP) Antti-Kalle Levijokea. Äänestyksessä Kellokoski sai 14 ääntä ja Levijoki 13 ääntä.

Kokouksen avannut Aune Kuoppa-aho luovutti puheenjohtajuuden Tuomo Lehtiniemelle, joka kiitti luottamuksesta ja totesi, että tämä tuli pyytämättä ja yllättäen.

Suhteellisten vaalien lautakuntaan valittiin Juha Sillanpää, KPP, (Sakari Pajukangas, KPP), Antti-Kalle Levijoki (Esko Rintamäki, KP) ja Leila Lahti, KP (Aune Kuoppa-aho KP).

Kirkkoneuvostoon valittiin Sakari Pajukangas (Juha Sillanpää), Jorma Niskakangas (Torsti Orajärvi, KP), Kirsti Joensuu, KPP (Jouni Jokitalo), Hanna Koivulampi, KP, (Tuire Viinamäki, KP), Johanna Lamminen, LK (Mari Heijari, LK), Esko Kallio, KP (Aune Kuoppa-aho, KP), Kimmo Niskala, KP (Jukka Nurmi), Loviisa Anttila Vimpelin Pyöreä Kirkko -22, VPK (Miianella Herrala, VPK), Leila Lahti (Esko Rintamäki) ja Alpo Lahtinen, VPK (Hannu Takala, VPK). Kirkkoneuvostoa johtaa kirkkoherra. Varapuheenjohtajaksi valittiin Kimmo Niskala.

TALOUS- ja hautausmaahallinnon sekä metsäomaisuuden hyvä hoito koko seurakunnan alueella on noussut merkittäväksi asiaksi. Näiden hoitaminen edellyttää asiantuntemusta ja aikaresursseja valmistelu- ja toimeenpanovaiheissa, minkä yhteensovittaminen talouspäällikön nykyisten tehtävien kanssa on haastavaa. Siksi seurakunnan intressinä on järjestellä asioita uudelleen ja ajatuksena on ollut perustaa kiinteistöpäällikön virka. Puheenjohtaja esitti asian palauttamista valmisteluun, mitä Aune Kuoppa-aho sekä Sampo Latvala kannattivat.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.