Ready 4 Life tarjoaa töitä sekä koulutus- ja harrastusmahdollisuuksia 

Ready 4 Life -messuille on ilmoittautunut kuutisenkymmentä näytteilleasettajaa. Messut järjestettiin edellisen kerran tammikuussa 2020. Arkistokuva: Suvi Hosionaho.
Ready 4 Life -messuille on ilmoittautunut kuutisenkymmentä näytteilleasettajaa. Messut järjestettiin edellisen kerran tammikuussa 2020. Arkistokuva: Suvi Hosionaho.
Ready 4 Life -messuille on ilmoittautunut kuutisenkymmentä näytteilleasettajaa. Messut järjestettiin edellisen kerran tammikuussa 2020. Arkistokuva: Suvi Hosionaho.
Ready 4 Life -messuille on ilmoittautunut kuutisenkymmentä näytteilleasettajaa. Messut järjestettiin edellisen kerran tammikuussa 2020. Arkistokuva: Suvi Hosionaho.

TARVITSETKO tietoa erilaisista vaihtoehdoista opiskella ja työllistyä tai tietoa yrittäjyydestä sekä työ- ja harjoittelupaikoista? Tai suunnitteletko alanvaihtoa? Kaipaatko vapaa-aikaasi toimintaa? 

Ready 4 Life – Järviseudun opinto-, rekry- ja harrastemessut kokoaa yhteen noin 60 näytteilleasettajaa Alajärven monitoimihallille. Messuilla eri toimialojen yritykset ja organisaatiot tarjoavat kesätyöpaikkoja, mutta myös pidempiaikaisia työpaikkoja on tarjolla. Messuilla on myös hyvä tilaisuus tutustua alueen työnantajiin ja kuulla yrityksien ja organisaatioiden tulevaisuuden työvoimatarpeista. 

Lisäksi tuttuun tapaan eri oppilaitokset esittelevät koulutustarjontaansa. Tarjonnasta löytyy sekä lukio- ja ammatillisia koulutuksia, että korkea-asteen opintoja ammattikorkeakouluista ja yliopistoista. Lisäksi paikalla on myös useita kansanopistoja. Esittelypisteillä voit tavata opiskelijoita, jotka opiskelevat esimerkiksi sairaanhoitajaksi, lääkäriksi, insinööriksi, luokanopettajaksi, hallintotiedettä, psykologiaa tai kansainvälistä kauppaa. Useat opiskelijoista ovat järviseudulta lähtöisin. Monitoimihallin pihalla pääset tutustumaan puolestaan RoboCont-rekassa robotiikan saloihin. Saattaa pihalla vierailla myös JAMI:n Pancho-ponikin. 

Mukana messuilla on ensimmäistä kertaa esillä myös harrastetoimintaa ja yhdistyksiä, jotka kertovat vapaa-ajan toimintamahdollisuuksista. 

–On tärkeää että työn- ja opintojen ohella ihmiset löytäisivät mieleisen harrastuksen. Tästä syystä halusimme lisätä messujen tarjontaan myös vapaa-ajantoimijat, joilla on nyt loistava mahdollisuus houkutella uusia harrastajia ja toimijoita mukaan, kertoo nuoriso-ohjaaja Tuomas Lahdenperä Alajärven vapaa-aikapalveluista. 

MESSUT avaa Alajärven uusi elinvoimajohtaja Jaakko Aninko ja messujen juontajana toimii alajärveläinen opiskelija Mikko Viitasaari Vaasan ammattikorkeakoulusta. Messujen aluksi messuhalli täyttyy alueen nuorista ja ohjelmassa on silloin muun muassa nuorille suunnattuja kesätyöinfoja. Messut on kuitenkin tarkoitettu aivan kaikille ja kaikenikäisille. 

Messujen ohjelmassa on mm. kierrätysmuotinäytös, musiikkia, ilma-akrobatiaa, hanmoodo-kamppailulajinäytös ja 4H-yrittäjien haastatteluja. Messuilla on mahdollisuus myös maksuttomaan ammattilaisen toteuttamaan CV-kuvaukseen. Lisäksi tapahtumassa on Ohjaamon pitämä CV-paja, jossa saat tuoreimmat vinkit ansioluettelon tekoon. Alajärven lukiolaiset pitävät tapahtumassa kahviota – varaathan vähän käteistä mukaan.  

–Näille hieman uudenlaisille rekrytointi-, opinto- ja harrastemessuille kannattaa kyllä lähteä, jos uusi työpaikka, opiskelu tai harrastusmahdollisuudet kiinnostavat. Messut ovat tarkoitettu ihan kaikenikäisille ja Alajärven monitoimihalli tarjoaa siihen hyvät puitteet, toteaa ohjaamokoordinaattori Jaana Virsula.  

READY 4 LIFE  -messut järjestetään torstaina 26. tammikuuta kello 11-17 Alajärven monitoimihallilla. Lue lisää messuista ja näytteilleasettajista www.alajarvi.fi/ohjaamo. Messuille on vapaa pääsy. Tervetuloa tutustumaan ja verkostoitumaan! 

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Alajärven kaupungin vapaa-aikapalvelut, Alajärven lukio ja yläkoulu, Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut, JAMI, JPYP, Ohjaamo Alajärvi/Vimpeli, Moms For Kids ry sekä SeAMK Maakuntakorkeakoulu. 

Marjo Vistiaho 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.