Viestintäsihteerin toimelle täyttölupa Vimpelissä

Arkistokuva: Suvi Hosionaho.
Arkistokuva: Suvi Hosionaho.
Vimpelin kunnanhallitus kokoontui 16. tammikuuta ja käsitteli muun muassa Vimpelin Vuokra-asunnot Oy:n vapauttamista kiinteistöverosta sekä oikaisupyyntöä, joka koski rakennustarkastajan tehtävien siirtymistä tekniselle johtajalle.

16. tammikuuta kokoontunut kunnanhallitus myönsi täyttöluvan vakinaiselle viestintäsihteerin toimelle 1.4.2023 alkaen. Jatkossa viestintäsihteeri hoitaa myös palvelusihteerin tehtävät.  

Kunnan edustajaksi Ruotsiin Gnosjön alueelle suuntautuvalle viennin edistämis- ja verkostoitumismatkalle 7.–9. helmikuuta nimettiin kunnanhallituksen puheenjohtaja Hannu Särkinen

VIMPELIN Vuokra-asunnot Oy vapautettiin maksamasta kiinteistöveroa Vimpelin kunnalle vuodelta 2023. Kiinteistöverosta vapauttaminen on osa kunnan toimenpiteitä, joilla pyritään tervehdyttämään Vimpelin Vuokra-asunnot Oy:n (ent. Kiinteistö Oy Rentolankartanon) taloutta. Vuokra-asunnot on aikaisemmin vapautettu kiinteistöverosta vuosina 2019–2022. 

KUNNANHALLITUS hylkäsi kuntalaisen 4. tammikuuta kunnanhallitukselle jättämän oikaisuvaatimuksen koskien päätöstä rakennustarkastajan viranomaistehtävien hoidosta. Kunnanhallitus päätti 12. joulukuuta, että tekninen johtaja ottaa rakennustarkastajan tehtävät hoitaakseen aiemman käytännön mukaisesti ja saa tehtävästä erillisen 500 euron korvauksen samoin kuin edeltäjänsä. Alajärvi hoiti tehtävää siitä saakka, kun edellinen tekninen johtaja irtisanoutui. Oikaisuvaatimuksessa moitittiin huonoa valmistelua ja haluttiin tietää, onko palvelu halvempi hankkia ostopalveluna kuin maksaa siitä tekniselle johtajalle. Päätös rakennusvalvontatehtävien siirtymisestä tekniselle johtajalle tehtiin ennakolta sovitun mukaisesti ja tehdyn laskelman mukaan palvelu on halvempaa tehdä omana toimintana. Perusteeksi valituksen hylkäämiseen todettiin myös tarkoituksenmukaisuus: on järkevää teettää rakennustarkastajan virkatehtävän hoito kunnan omalla henkilöstöllä, sillä se parantaa palvelun saatavuutta kuntalaisille. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.