Uusimmat kesäblogit:

Svitlana sopeuttaa ukrainalaisia Lappajärvellä ja Evijärvellä 

Svitlana Chernys Lappajärvi Evijärvi
Svitlana Chernys auttaa ukrainalaisia sopeutumaan uudenlaisiin olosuhteisiin.
SVITLANA Chernysh toimii Lappajärvellä ukrainalaisten koordinaattorina. Hän tekee samaa työtä myös Evijärvellä. Lappajärvellä hän on kahtena päivänä viikossa, pääsääntöisesti tiistaina ja torstaina.  

SVITLANA Chernysh toimii Lappajärvellä ukrainalaisten koordinaattorina. Hän tekee samaa työtä myös Evijärvellä. Lappajärvellä hän on kahtena päivänä viikossa, pääsääntöisesti tiistaina ja torstaina.  

–Pidän Suomesta hyvin paljon, suomalaiset ovat mukavia ihmisiä ja hyvin avuliaita meitä ukrainalaisia kohtaa. Kaikenlaista apua löytyy, on sitten kysymys elintarvikkeista, huonekaluista tai muista tavaroista.  

– Autan ukrainalaisia kommunikoimaan ja toimimaan Suomessa. Pidän tästä työstä, koska haluan auttaa ihmisiä ja nautin siitä, kun saan tavata perheitä ja auttaa heitä parhaani mukaan. On tärkeää auttaa heitä alkuun elämään täällä Suomessa. Paljon tekemistä löytyy eri dokumenttien täyttämisessä, jotta he voivat elää ja työskennellä Suomessa. Verokortin hankkiminen on vain yksi esimerkki. Joskus tuntuu, että puhekieli on vaikeaa hallita, koska välillä puhutaan ukrainaa, englantia ja samalla vielä yritän opiskella suomen kieltä, Svitlana Chernysh kertoo.  

–Tässä työssä kaikki ihmiset ovat samalla viivalla ja haluan auttaa heitä kaikkia parhaalla mahdollisella tavalla kaikin käytettävissä olevin tavoin. Evijärvellä ja Lappajärvellä organisoitiin ruokatapahtuma, jossa oli tarjolla perinteisiä ukrainalaisia ruokia ja leivonnaisia, Chernys jatkaa. 

Puhe kääntyy kotimaahan Ukrainaan. 

–Itse saavuin Suomeen 26.3.2022 Ukrainan pohjoisosasta. Ukrainassa olin töissä koulussa, kirjanpitäjänä. Harrastuksenani on erilaiset leipomukset.  

Tulevaisuudesta puhuttaessa hän kertoo sen olevan vielä auki, eletään päivä kerralla.  

Svitlanan tavoittaa Lappajärven kunnantalolta.  

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.