Soinin kunta tukee alamäkiluistelukisoja 

Soinin kunnassa pieni on kaunista.
Arkistokuva: Suvi Hosionaho.
Soinin kunnanhallituksen päätöksiä 16. tammikuuta pidetystä kokouksesta.

SOININ kunnanhallitus myönsi kokouksessaan Suomen Alamäkiluisteluliitto Ry:n Soinin Vuorenmaassa 23.–25.2.2023 järjestämälle alamäkiluistelun maailmancupin osakilpailulle 2 000 euron sponsorituen.  

KUNTA osallistuu Kasvuyrittäjyyden vahvistaminen Järvi-Pohjanmaalla-hankkeeseen 1 548 euron kuntarahoitusosuudella. JPYP:n hallinnoimalla hankkeella tuetaan alueen yritysten kasvua ja kasvumyönteistä toimintaympäristöä.  

KUNNANHALLITUS antoi kolme lausuntoa käynnissä olevista suunnitelmista. FINGRID Oy:n voimajohtohanke välillä Alajärvi-Hikiä on vaikutuksiltaan merkittävä Soinissa, sillä voimajohdon pituus on kolmanneksi pisin Jämsän ja Multian jälkeen, 38,9 kilometriä. Uudet linjaukset ovat tarkoin perusteltuja, ja niissä tulee toteuttaa vähiten asutusta häiritsevät vaihtoehdot. 

Karstulan Kaijansuon aurinko- ja tuulivoimahanketta ja hankkeen sähkösiirtoa koskevassa arviointiohjelmassa esitetyt lähtötiedot ovat puutteelliset ja antavat väärän kuvan hanketta lähellä olevien alueiden käytöstä asumiseen, loma-asumiseen ja virkistäytymiseen. Ohjelmassa esitetty Soinin kaavatilanne ja etäisyydet asutukseen tai lähimpiin rakennuspaikkoihin hankealueen reunasta/lähimmistä voimaloista ei anna riittävää kuvaa hankkeen lähialueen nykytilasta väestön sijoittumisen tai määrän osalta. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.