Aulis Savola kisaa Puolassa senioreiden maailman kärjen kanssa 

Senioriurheilija Aulis Savola kisaa Puolan MM-kisoissa neljässä lajissa.
Savola tähyää kohti tulevia Puolan kisoja. Arkistokuva: Hannu Takala.
Senioriurheilija Aulis Savola kisaa Puolan MM-kisoissa neljässä lajissa.
Savola tähyää kohti tulevia Puolan kisoja. Arkistokuva: Hannu Takala.
VETERAANIURHEILIJA Aulis Savola Lappajärveltä muistelee urheilu-uraansa. Ensimmäinen maininta oli vuodelta 1952.   

–Liikuntaa olen harrastanut aina. Nyt kun tuo oma sarja muuttui M-85:een, lähdetään Puolan Torunin kisoihin 25.3.–2.4.2023. Lajini siellä ovat moukari, painonheitto, kiekko ja keihäs. Vahvin noista mainituista lajeista on ollut tähän asti moukari, painonheiton kanssa on pärjätty myös. Keihäs taas on vaativa laji, toki nuorempana se oli vahvin lajini. Voitin 17-vuotiaana keihäänheiton kultaa, vuosi oli silloin 1954. Tulos saavutettiin 700-grammaisella keihäällä, tarkkaa tulosta en muista liki seitsemänkymmenen vuoden takaa.  

Auliksen managerina toimii tyttären poika Harri Koski. Koski junailee käytännön asiat Puolan matkaa varten. Tavoitteita kyseltäessä selvää on, että mitalia lähdetään tavoittelemaan. Puhetta tulee muista kanssakilpailijoista ja siitä, kuinka entisissä itäblokin maissa miesten keski-ikä on matalampi. Tietoa ei tänä päivänä vielä ollut, lähteekö muita matkaan Etelä-Pohjanmaalta. Matkaan lähtö kisoihin ei ole ilmaista, mutta palo on kova kilpailuihin.  

Savola kertoo harjoittelevansa kolmesta neljään kertaa viikossa.  

–Uusi halli auttaa paljon asiaa. Aika paljon on tuota harjoitusta ja se vaatii myös aikaa palautumiseen. Vuosimallista johtuen palautuminen on hitaampaa kuin nuorena. Täällä Lappajärvellä on meitä veteraaniurheilijoita kourallinen, mutta määrän korvaa laatu, Savola sanoo pilke silmäkulmassa.  

 –Jos vielä tuosta harjoittelusta muutama sanan. Moukarin heittäminen talvella on hankalaa, mikä johtuu tilan rajoituksista. On otettava muita metodeita käyttöön, että pyörähdystekniikka pysyy kunnossa, hän vielä lisää.  

Loppukaneettina voisi todeta, kuinka urheilemalla pysyy kunnossa. On siitä ainakin apua, Savola on siitä elävä esimerkki. Haastattelun jälkeen Savola on lähdössä hallille hiomaan kuntoaan. Seuraamme, kuinka kisat toteutuvat ja minkälaisia tuloksia siellä saavutetaan.  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.