Kirkkoherra Jormakka: ”En olisi kovin huolissani evijärveläisen identiteetin katoamisesta”

Jyrki Jormakka (vas.), Aki Paavola ja Risto Mäki toimittivat yhteisen messun Evijärvellä 6.1.
Jyrki Jormakka (vas.), Aki Paavola ja Risto Mäki toimittivat yhteisen messun Evijärvellä 6.1.
Jyrki Jormakka (vas.), Aki Paavola ja Risto Mäki toimittivat yhteisen messun Evijärvellä 6.1.
Jyrki Jormakka (vas.), Aki Paavola ja Risto Mäki toimittivat yhteisen messun Evijärvellä 6.1.
Seurakuntaliitoksen ei pitäisi kovin merkittävästi vaikuttaa kirkossakävijöiden arkeen.

VIIME VIIKON Järviseudun Sanomissa Evijärven kirkkoherra Risto Mäki kertoi ajatuksiaan seurakuntaliitoksesta. Sen jälkeen kysyimme vielä Kauhavan kirkkoherra Jyrki Jormakan näkemyksiä siitä,mikä käytännössä muuttuu Evijärven seurakunnan sekä Kortesjärven ja Härmien kappeliseurakuntien lakkauttamisen myötä.

Koko seurakunnissa aloitettiin uudella organisaatiolla vuoden vaihteessa.

–Kappelineuvostot lakkautettiin. Jatkossa seurakuntatyö ohjautuu työaloihin pohjautuvissa tiimeissä. Tiimejä ovat diakoni, kasvatus, musiikki sekä ”Valo” eli viestintä, aikuistyö ja lähetys. Evijärven, kuten muidenkin kirkkopiirien, työntekijät siirtyvät näiden alaisuuteen, Jormakka kertoo.

Hän toteaa, että ainoa muutos lähipalveluihin, tapahtumiin tai toimintoihin on, että kirkkoherranviraston palvelut saadaan jatkossa puhelimitse Kauhavalta.

Ketään ei myöskään ole irtisanottu. Koko seurakuntaa koskee Jormakan mukaan kuitenkin jatkossakin paine seurata kulujen ja tulojen kehitystä.

–Luonnollista poistumaa ainakin jossain vaiheessa voidaan joutua hyödyntämään, mutta siitä ei ole varsinaisesti mitään hallinnon tekemää suunnitelmaa.

Hän lisää, että seurakunnan vajaasta neljästäkymmenestä työntekijästä muutaman työtaakka saattaa kasvaa.

JORMAKKA sanoo, että pienissä seurakunnissa on kova paine osa-aikaisuudelle ja monenlaiselle tehtävänkuvien pirstaloitumiselle.

–Hiippakunnassamme on seurakunta, jossa on yhdistetty kanttori ja talouspäällikkö. Tällaisten osaajien löytämisen välttämättömyys voidaan kiertää sillä, että kirkon ammattilainen voi tehdä koulutustaan vastaavaa työtä useammalla kirkonkylällä. Ammattitaito säilyy ja kehittyy.

Evijärveläisten ei kuitenkaan hänen mielestään tarvitse olla erityisen huolissaan.

–Edellisessä liitoksessa mielestäni alueille tyypilliset toiminnot säilyivät ihan hyvin. Jotain pientä harmonisointia tarvittiin, mutta asiat eivät olleet isoja. Toki vuosien saatossa toiminta muuttuu aina vähän omia aikojaankin. En olisi kovin huolissani evijärveläisen identiteetin katoamisesta.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.