Kulttuurirahaston tammikuun apurahat haettavina 16.1. alkaen 

SUOMEN KULTTUURIRAHASTON Etelä-Pohjanmaan rahasto jakaa tänä vuonna apurahoina 1 300 000 euroa. Rahasto myöntää apurahoja kaikille kulttuurielämän alueille. Etusijalla ovat rahaston alueella (Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa) toimivat hakijat, alueella suoritettava tai siihen kohdistuva tieteellinen ja taiteellinen työ sekä kulttuuri- ja kehittämishankkeet. 

Erityisesti huomioimme lasten ja nuorten kulttuurin tasa-arvoistamista ja saavutettavuutta edistäviä hankkeita sekä ammattimaisen työskentelyn edellytyksiä myöntämällä työskentelyapurahoja sekä kuluapurahoja. Kannustamme rohkeisiin alueen kulttuuria, taidetta ja tiedettä uudistaviin hankkeisiin. Arvostamme toimintaa, joka edistää kestävää yhteiskunnallista muutosta ja lisää taiteen arvostusta alueellamme. 

Apurahat myönnetään pääasiassa yksityishenkilöille ja työryhmille työskentely- ja kuluapurahoina. Yhteisöt voivat hakea kuluapurahaa erilaisten kulttuurihankkeiden toteuttamiseen. Rahaston pienin myönnettävä apuraha on 2 000 euroa. 

ETELÄ-POHJANMAAN rahasto haluaa edistää suomen kielen asemaa tieteen ja taiteen kielenä. 

Tammikuun haussa, Etelä-Pohjanmaan rahastosta, on jälleen haettavana Puhu rohkeasti suomea! -kuluapurahaa. Lisäksi kaikkien maakuntarahastojen yhteisenä on haettavana lisämiljoona sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen.  

Puhu rohkeasti suomea! -kuluapurahaa myönnetään tieteen tai taiteentekijöille suomen kielen opiskeluun. Apurahan suuruus on 3 000 euroa ja sitä haetaan omana kuluapurahana tai työskentelyapurahan yhteydessä samalla hakemuksella. Puhu rohkeasti suomea! -apurahanhakija sitoutuu kehittämään suomen kielen taitoaan apurahakauden aikana. Hakemukseen tulee liittää motivaatiokirje, jonka avulla osoitetaan oma kiinnostus oppia ja käyttää suomea. Lisäksi tulee pyytää suomen kielen opetuksesta vastaavan tahon lausunto. 

Lisäksi myönnämme kärkihankkeelle vähintään 40 000 euroa yhtenä tai kahtena apurahana. Kärkihankkeelta edellytämme tuoretta tai poikkeuksellista näkökulmaa, sisältöä, laatua tai otetta. 

TAIDETTA KAIKILLE -apurahan tavoitteena on lisätä tukea tai hoitoa tarvitsevien ihmisten mahdollisuuksia kokea korkealaatuista taidetta ja siten edistää kulttuurista yhdenvertaisuutta. Apurahaa voivat hakea taiteilijat kaikilta taiteen aloilta. Yksittäisen taiteilijan lisäksi hakijana voi olla työryhmä tai taiteen ammatillinen, rekisteröitynyt yhteisö. Taidetta kaikille -apurahaa voi hakea työskentelyyn, hankkeesta aiheutuviin kuluihin tai molempiin yhdessä. Apurahan haettava vähimmäismäärä on 10 000 euroa. Tammikuun haun lisämiljoona sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen on avoinna lääketieteen aloilla. Rahoitushakemukset voivat sisältää sydän- ja verisuonitautien erityisaloihin tai lähitieteisiin liittyviä komponentteja sillä edellytyksellä, että ne perustellusti linkittyvät sydän- ja verisuonitautien alaan kuuluvaksi. Apuraha kohdennetaan ensisijaisesti ansioituneille tutkijoille suurempien tutkimusryhmien tai nuoremmille post-doc -tutkijoille uusien tutkimusryhmien perustamiseen ja hankkeiden toteuttamiseen. Hakija voi olla useammasta tutkijasta koostuva työryhmä, mutta ei yliopisto tai tutkimuslaitos. Lisäksi hakijana voilla myös työryhmistä koostuva tutkimuskonsortio. 

 VUODEN 2023 apurahat ovat haettavina 16.1. – 10.2.2023 kello 16.00 saakka sähköisessä hakujärjestelmässä. Myös lausunnot tulee jättää hakuajan päättymiseen mennessä lausunnonantajan verkkopalvelun kautta. 

Maakuntarahastot järjestävät yhteisen apurahawebinaarin tiistaina 31.1.2023 kello 14-16 Zoom-alustalla. Lisätietoa osoitteesta skr.fi/ep/apurahat. Lisäksi Etelä-Pohjanmaan rahasto pitää avoimet ovet rahaston toimistolla Vaasassa, keskiviikkona 18.1. kello 13-17 ja maanantaina 30.1. kello 13-17. Tervetuloa keskustelemaan apurahoista! 

Lisätiedot: 

Asiamies Mika Virkkala, mika.virkkala@skr.fi 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.