Uusimmat kesäblogit:

Seuraikonissa riittää vetoa

Janne Mäkelä jatkaa edelleen huipputasolla.
Janne Mäkelä jatkaa edelleen huipputasolla.

Vimpelin Vedon viime kausi päättyi Superpesiksen kultajuhliin. Alkavalle kaudelle tavoite on sama, Savonjoen rannalle halutaan lisää makeaa. Vedon syömähampaisiin menestysjahdissa on jo vuosia kuulunut lyöjäjokeri Janne Mäkelä, 41. Hän on vuonna 2002 alkaneella pääsarjaurallaan kahminut kolmetoista mitalia, joista neljä kultaisia. Mäkelä on myös kruunattu kolme kertaa lyöjäkuninkaaksi. Vaikka meriittilista on komea, riittää miehellä yhä nälkää. Mäkelän osalta nälkä ei kuitenkaan tarkoita henkilökohtaisia saavutuksia.

– Nautin pelaamisesta ja joukkueen menestymisestä. On ollut upeaa seurata nuorten pelaajien kehittymistä, heidän eteenpäinmenonsa on ollut silmiä hivelevää. Tämä kokonaisuus taas teki jatkopäätöksestäni varsin helpon.

– Nuorten kehittyminen antaa myös lisäbuustia treenaamiseen, kun kavereita menee ohi vasemmalta ja oikealta, on pakko tehdä töitä täysillä.

Muistellessaan viime kautta, sanoo Mäkelä Vedon joukkueen olleen yksi kovimmista missä hän on urallaan pelannut.

– Sitähän se oli. Erityisen joukkueesta teki joukkuehenki sekä nuorten pelaajien valtavan suuret kehitysharppaukset, noilla asioilla on itselleni todella suuri painoarvo.

Kehoa kuunnellen

Ikävuosien lisääntyminen vaatii yhä enemmän fyysisesti, se näkyy Mäkelän harjoittelussa. Hän tekee fysiikkavalmennuksessa yhteistyötä Vedon kakkospelinjohtajanakin nähdyn Ismo Ankkurin kanssa.

– Näillä vuosilla on oltava aiempaa tarkempi treenaamisen, palautumisen ja levon suhteen. Tälle talvikaudelle on levon määrä lisätty jonkin verran viime vuoteen verrattuna.

– Lyöntimäärän osalta lyön talven aikana noin 5000 lyöntiä kun määrä on suurimmillaan ollut reippaat 13 000. Kokemuksen karttuessa olen kiinnittänyt entistäkin enemmän huomiota laatuun, eli suorituksiin keskittyminen on parempaa kuin joskus aiemmin.

Mäkelän yhden kauden lyötyjen juoksujen ennätys on kaudella 2017 syntynyt 103 juoksua. Viime kaudella hän iski runkosarjassa 2+75 juoksua ja pudotuspeleissä 24. Vetolainen on keskittynyt pääasiallisesti lyöjäjokerin tehtäviin vuodesta 2008 saakka. Hän sanoo vuosien tuoman kokemuksen auttavan ratkaisuissa.

– Alkuvuodet tuli rämmittyä ja kokemuksia hakien. Ikä ja kokemus ovat vastaavasti tuoneet rauhallisuutta ja laajempaa näkemystä. Tämä taas auttaa valmistauduttaessa suorituksiin.

Kysyttäessä löytyykö Veto-ikonilta vielä uusia lyöntiratkaisuja, on vastaus mäkelämäisen veikeä.

– Jos edes vanhat pysyisivät mukana, meikäläisellä on niissäkin täysi tekeminen.

Hallipelit odottavat

Vimpelin Veto aloittaa hallipelinsä lauantaina 21.tammikuuta kun Kuortaneella pelattavassa ottelussa asettuu vastaan Hyvinkään Tahko. SM-halliturnauksen avausottelu on ohjelmassa lauantaina 4.2., tuolloin Veto kohtaa Alajärvellä Ankkurit. Lohkon muut joukkueet ovat Seinäjoen JymyJussit ja Koskenkorvan Urheilijat. Lohkovoittaja selviytyy 18.–19. maaliskuuta Joensuussa pelattavaan lopputurnaukseen. Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen johtaa Vedon peleihin levollisena.

– Treenikausi on sujunut hyvin, joukkueessa on positiivinen ja innostunut energia. Olemme myös päässeet kokonaisuudessaan harjoittelemaan varsin täysipainoisesti pieniä ongelmia lukuun ottamatta.

Niskanen sanoo Vedon lähtevän peleihin samalla arvomaailmalla kuin harjoituksiin.

– Treeneissä pyrkimys on kehittyä koko ajan paremmaksi, sama ajatus on tulevissa hallipeleissä. Keskitymme jokaisena päivänä ja jokaisessa pelissä tekemään parhaan mahdollisen suorituksen vieden samalla kokonaisuutta eteenpäin.

Tomi Olli

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Joukkuekuva EU/Lave yhteisjoukkueen kevätkierroksen viimeisestä pelistä Kälviältä, kun sarjan nousu Ykköseen varmistui. Kuva: Ville Paalanen.

Pallo pyörii 

LAPPAJÄRVEN VEIKKOJEN Pallo pyörii Järviseudulla -hanketta on testailtu ja käynnistelty kesän ajan. Hanke toteutetaan Opetus-

Joukkuekuva EU/Lave yhteisjoukkueen kevätkierroksen viimeisestä pelistä Kälviältä, kun sarjan nousu Ykköseen varmistui. Kuva: Ville Paalanen.

Pallo pyörii 

LAPPAJÄRVEN VEIKKOJEN Pallo pyörii Järviseudulla -hanketta on testailtu ja käynnistelty kesän ajan. Hanke toteutetaan Opetus-

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.