Uusimmat kesäblogit:

Nitrocut palvelee niin yrityksiä kuin yksilöitä 

Henri Vesapuisto innostuu haasteista. Haaveissa on yrityksen maltillinen kasvu.
Henri Vesapuisto innostuu haasteista. Haaveissa on yrityksen maltillinen kasvu.

YRITTÄJYYS on aina kiehtonut Henri Vesapuistoa. Henkilökohtainen tavoite oli perustaa yritys ennen kolmekymppisiä ja se toteutui. 

–Muutamaa päivää ennen sain yrityksen pystyyn, mutta kiire siinä tuli, naurahtaa Vesapuisto.  

Vanhasta navetasta tuotantotiloiksi oli aika kiireinen operaatio, lattiat piti laittaa paloiksi ja valut tehdä, aikaa oli pari viikkoa, kunnes laser piti noutaa edelliseltä omistajalta. 

Kansainvälisen hitsaajakoulutuksen ja hitsauskoordinaattorikoulutuksen opiskellut Vesapuisto ehti kerätä yli kymmenen vuoden työkokemuksen ennen oman yrityksen perustamista. Omannäköinen kokonaisuus muodostuu asiakaslähtöisyydestä, laadunhallinnasta ja käytännön osaamisesta ripauksella luovaa hulluutta.  

–Asiakkaan tarpeita kuunnellaan suurella sydämellä ja kehitetään yhdessä tuotetta. Yrityksien välistä yhteistyötä täytyy pitää myös arvossa, kokemukset ovat yleensä olleet myönteisiä ja hyödyt molemminpuolisia. Rohkeasti siis yhteyttä, mikäli tarvetta on, sanoo Vesapuisto. 

–Olen siinä mielessä vähän pöljä, että tykkään haastaa itseäni asioilla mille muut sanoisivat, ettei kannata tehdä. Luonteenpiirteeltäni olen aika lailla kehittäjä ja tuotannon tehostaja. Luotan, että oma osaaminen kannattelee ja siksi otan vastaan isoja ja erikoisiakin projekteja. Näistä mukavana esimerkkinä Hernesniemen maanrakennukselle mittatilaustyönä tehty pyöräkuormaajan kauha. Tein sen alusta loppuun asti itse. Painoa kauhalle tuli 10 000 kiloa.  

LAPPAJÄRVELLÄ sijaitseva Nitrocut tarjoaa monipuolista metallialan osaamista, kuten leikkaus-, hitsaus-, särmäys- ja iws-palvelut. 

–Myös suunnittelupuoli onnistuu. Koneiden korjaushitsaukset ja muokkaukset ovat tulleet erittäin tutuiksi ja asiakkaan omat visiot on pyritty toteuttamaan. Asiakkaina ovat yksityiset ja yritykset, kaikkia pyrin palvelemaan. Maaliskuussa ostin uuden hallin Kankaantieltä, johon laitettiin kaksi siltanosturia ja muokattiin tuotantoon sopivaksi, nyt se mahdollistaa tilojen puolesta myös uusien koneiden hankintaa ja pääsen keskittymään hitsauspuoleen paremmin. Haaveissa ostaa uusi laserleikkuri, mutta kiire ei ole. Kasvu on tavoitteena, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti, sanoo Vesapuisto. 

–Toivoisin, että tulevaisuudessa voisin palkata työvoimaa, mutta liian isoksi en halua tätä kasvattaa. Haluan tuntea työntekijäni. 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.