Huomisen lakeus -valokuvanäyttely nyt Alajärvellä 

ETELÄ-POHJANMAAN liitto toteutti syyskuussa 2022 sosiaalisessa mediassa #HuomisenLakeus-valokuvahaasteen. Haasteessa sosiaalisen median käyttäjät julkaisivat oman visionsa huomisen Etelä-Pohjanmaasta kuvan muodossa osallistuen samalla valokuvakilpailuun. 

Haasteeseen osallistuttiin kaikkiaan noin 300 kuvalla, joiden joukosta tuomaristo valitsi voittajan ja sijoille 2.–10. yltäneet. Kuvien teemoina korostuivat erityisesti luonto ja maaseutu. Kärkikymmenikkö on parhaillaan näyttelykiertueella, joka vierailee Etelä-Pohjanmaan jokaisessa 18 kunnassa. Kiertue alkoi joulukuussa Kuortaneelta. Tammikuun ajan näyttely on nähtävillä Alajärven kaupunginkirjastossa kirjaston aukioloaikoina ja myös omatoimiaikoina (joka päivä klo 7–21). Kirjaston osoite on Kirkkotie 7, 62900 Alajärvi. 

KUVAHAASTEEN voitti Taina Hietamäki (@tainahietamaki)*. Lappajärveltä otetun voittajakuvan teemoiksi Hietamäki nostaa itse kauniin Lappajärven sekä sen, että kaikki on mahdollista. Tuomaristo suhtautui auringonlaskukuviin yleisesti ottaen hiukan varauksella, sillä se ei halunnut Etelä-Pohjanmaan näyttäytyvän auringonlaskun maakuntana. Kuvassa oleva nuori henkilö pitää aurinkoa kuitenkin kädellään – ikään kuin kohtalo olisi myös hänen omissa käsissään. Asetelma viestii siitä toimeliaisuudesta ja päättäväisyydestä, jotka ovat meille tässä maakunnassa tyypillisiä. 

Toiseksi kuvahaasteessa sijoittui Ville Kivimäki (@ville.kivimaki), jonka Soinin metsästä otetun kuvan rauhallinen ja taianomainen tunnelma vakuutti tuomariston. Kuvalle myönnettiin myös Pohjanmaan valokuvakeskuksen kunniamaininta. Tuomariston mielestä kuva on hyvin toiveikas. Kuvassa näkyvä polku symboloi eteenpäin ja tulevaisuuteen kulkemista. Nouseva aurinko korostaa kuvan tunnelmaa. Vaikka auringonnousua ei näy, sen läsnäolon pystyy aistimaan. Metsä viestii puhtaasta luonnosta virkistysalueineen, ja sillä on myös vahva linkki maakunnan elinkeinoelämään.   

Kolmanneksi parhaasta kuvasta palkittiin Niko Halonen (@nikoelias95). Lapuan Simpsiöltä otetun kuvan maisema on muutoin tasaiselle maakunnalle hyvällä tavalla epätyypillinen. Korkealta kelpaa tähytä kauas tulevaan. Kuva viestii myös siitä, että tulevaisuudenkin Etelä-Pohjanmaalla harrastusmahdollisuudet ovat monipuoliset sekä puhdas ja kaunis luonto lähellä. 

Soiniin näyttely saapuu helmikuuksi, Alavudelle maaliskuuksi ja Ähtäriin huhtikuuksi. Koko kiertueen aikatauluun pääsee tutustumaan Etelä-Pohjanmaan liiton verkkosivuilla. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.