Veto palasi tauolta tappiolla

Alexandra Wittinger pelasi ensimmäisen ottelunsa Vedon paidassa.
Alexandra Wittinger pelasi ensimmäisen ottelunsa Vedon paidassa.
Alexandra Wittinger pelasi ensimmäisen ottelunsa Vedon paidassa.
Alexandra Wittinger pelasi ensimmäisen ottelunsa Vedon paidassa.

Veto-PeKa 69–83 (33-48)

Vimpelin Veto taipui naisten Korisliigassa sarjakärki Kotkan Peli-Karhuille ryhdikkään taistelun jälkeen. Vedon riveissä nähtiin ensimmäistä kertaa jenkkivahvistus Alexandra Wittinger. Vedossa alkukauden pelannut Ninni Salmi siirtyi vastaavasti Saksan Budesliigaan Herner TC:n riveihin.  Vedon riveistä puuttui jalkavaivainen Tuulia Anttonen.

Veto pysyi Peli-Karhujen tahdissa varsin mukavasti ensimmäisen kymmenminuuttisen häviten sen kuitenkin kolmella pistellä. Toisella neljänneksellä kotkalaiset lisäsivät kaasua vieden sen kahdellatoista pisteellä. Veto palasi tauolta pirteästi kaventaen eron kolmannella neljänneksellä parhaimmillaan seitsemään pisteeseen. Sinivalkoiset jatkoivat taisteluaan myös loppupelin nousten päätösneljänneksellä lähimmillään kuuden pisteen päähän. Enempään rahkeet eivät kuitenkaan riittäneet, ja pisteet matkasivat Kymenlaaksoon.

Tilastot kertovat myös Peli-Karhujen paremmuuden. Vieraat upottivat pelitilanneheitot 49 prosentin teholla Vedon luvun ollessa 38. Erityinen kohennuksen paikka olisivat Vedon osalta olleet kolmen pisteet heitot, saldo 3/20. Levypallot vei Peli-Karhut niukasti 40–39.

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala näki hyvää ja huonoa.

– Toinen neljännes oli huono. Kehitimme hyvän takaa-ajon, viimeisellä kymmenminuuttisella tuntui, että peli voisi kääntyä meille, mutta niin ei kuitenkaan käynyt.

– Parannettavaa jäi erityisesti heittopeliin, tehoja olisi kaivattu lisää. Myös puolustuksessa oli toki parannettavaa.

Vedosta heittivät kaksinumeroisen pistesaldon Kristina King, 21, Tynice Martin, 16, sekä Alexandra Wittinger, 14.

Vedon ohjelmassa on seuraavaksi ensi viikonvaihteessa Helsingissä käytävä Suomen Cupin lopputurnaus. Välierässä vastaan tulee Peli-Karhut. Kujala uskoo tasaiseen vääntöön.

– Saimme tästä hyvää kokemusta Peli-Karhujen pelistä. Kun nostamme omaa tasoamme, on kaikki mahdollista.

Tomi Olli

Alexandra Wittinger pelasi ensimmäisen ottelunsa Vedon paidassa.

Alexandra Wittinger pelasi ensimmäisen ottelunsa Vedon paidassa.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.