Eduskuntavaalit ovat edessä

Kansanedustaja Janne Sankelo kolumni
20210929 Janne Sankelo (kok) kuvattuna Eduskuntatalossa 29. syyskuuta 2021.
Kansanedustaja Janne Sankelo kolumni
20210929 Janne Sankelo (kok) kuvattuna Eduskuntatalossa 29. syyskuuta 2021.
Eduskuntavaaleihin on aikaa kolme kuukautta.

Kulunut vaalikausi jää historiaan poikkeuksellisena aikana. Vasemmistohallituksen työ alkoi keväällä 2019 heti kangerrellen ja pian pääministeri Antti Rinne vaihtui Sanna Mariniin. Sen jälkeen alkoi koronakausi. Koronan hoidossa hallitus mielestäni onnistui. Ongelmaksi muodostui, että samaan aikaan olisi pitänyt tehdä tarkkaa puntarointia mihin kaikkeen muuhun on varaa. Tämä työ jäi hallitukselta tekemättä ja Suomi on velkaantunut huomattavasti enemmän verrattuna muihin Pohjoismaihin.

Viime vuonna suomalaisten turvallisuuden tunne järkkyi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Kansalaisten mielipide puolustusliitto Natoon muuttui lähes yhdessä yössä. Eduskuntakin oli asiassa lopulta lähes yksimielinen. Suomi haki Ruotsin kanssa pikavauhtia Naton jäsenyyttä. Prosessi on edennyt nopeasti, mutta nyt näyttää, että jäsenyyden lopullinen sinetöinti siirtyy eduskuntavaalien jälkeiseen aikaan. Tällä voi olla merkitystä kevään eduskuntavaaleissa. Kokoomus on ainoana puolueena ollut johdonmukaisesti pitkään Natojäsenyyden kannalla. Tämä on näkynyt myös puolueen kasvavassa kannatuksessa.

Mikäli mielipidetiedustelut osaava yhtään ennakoida huhtikuun eduskuntavaalien asetelmia, Kokoomus on nousemassa Suomen suurimmaksi puolueeksi. Vaalitaistelu voi tietenkin vaikuttaa puolueiden välisiin eroihin. Joka tapauksessa muutoksen tuulet ovat ilmassa. Uusimpien tutkimusten mukaan kansalaiset toivovat, että Kokoomus nousee hallitusvastuuseen ja kokoaa uuden hallituksen.

Kokoomuksen mahdollinen vaalivoitto tulee merkitsemään sitä, että politiikan suunta muuttuu. Taloutta ryhdytään hoitamaan tarkemmin, verotusta kehitetään kannustamaan kansalaisia ahkerointiin ja energiakysymyksissä panostetaan omavaraisuuteen enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tarvitsemme kilpailukykyisen toimintaympäristön yrityksille, jotta ne voivat myös jatkossa investoida Suomeen ja pohjalaismaakuntiin. Koulutuksen on vastattava työvoiman tarpeeseen.

Kokoomus tavoittelee Vaasan vaalipiirissä lisäpaikkaa eli yhteensä kolmea kansanedustajaa. Nykykannatuksen valossa se on täysin saavutettava tavoite. Omalta osaltani lähden tavoittelemaan jatkokautta eduskunnassa. Kulunut kausi on mennyt kansanedustajan perustehtävien parissa eduskunnassa opposition edustajana. Viimeisen vuoden olen toiminut Vaasan vaalipiirin kansanedustajien puheenjohtajana.

Mainos

On tärkeää, että myös jatkossa meillä on edustus tulevassa eduskunnassa hoitamassa alueellista edunvalvontaa. Tähän työhön olen sitoutunut ja olen edelleen käytettävissä. Äänestäjät päättävät, jälleen kerran.

Janne Sankelo

kansanedustaja (Kok)

Kauhava

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.