Aitta siirtyi paikallensa 

aitta
KORTESJÄRVEN kirkkoa vastapäätä Jääkärintien varressa olevan tonttialueen rakennukset alkavat nyt olla paikallaan. Kesän aikana siirrettiin tontille Kirkonkylän vanha kansakoulu ja nyt siirrettiin aittarakennus, joka on tontin keskellä keväästä saakka odottanut lopullista sijoituspaikkaansa.

Nyt se nostettiin vanhan tikashuoneen viereen. Molemmista siirtotöistä vastasi ammattitaidolla vanhojen rakennusten peruskorjauksiin ja siirtoihin erikoistunut E Paloniemi Oy. Runsaat kahdeksan tonnia painava aittarakennus siirtyi uudelle perustalleen Nostokonepalvelu Oy:n järeällä nosturilla.  

Kyseinen aitta on elinkaarensa aikana joutunut useampaan kertaan evakkoreissulle. Viimeksi se siirrettiin vanhan pappilan tontilta nykyiselle paikalleen. Sitä ennen aitta seisoi nykyisen Päivärinteen rivitalon eteläisessä päässä ja palveli Nestori Lahtisen omistaman Päivärinteen tilan viljavarastona. Kun kunta aikoinaan osti kyseisen tilan maineen, siirrettiin aitta sieltä Vanhan pappilan pihapiiriin pappilan oman aitan viereen. Aitan alkuperä on hiukan hämärän peitossa, mutta yksi perimätieto kertoo sen olleen seurakunnan ensimmäinen lainamakasiini. Tätä asiaa tukisi se, että rakennusta ei aikanaan kunnan toimesta hävitetty, vaan siirrettiin nimenomaan vanhan pappilan pihapiiriin. 

Mauri Jokela 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.