EviTV:n tuottamia perinnevideoita julkaistiin Väinöntalon YouTube-kanavalla 

aavo Kirsilä päreenvedossa 90-luvulla. Kuva: Aimo Kujala.
aavo Kirsilä päreenvedossa 90-luvulla. Kuva: Aimo Kujala.
LANGAN kehruuta, entisajan puutöitä, perinneruokaa ja -leikkejä sekä taidokasta pärekorin rakentamista on nähtävillä evijärveläisen Väinöntalo-museon YouTube-kanavalla, jonne on joulun alla julkaistu kaksi uutta videota. Videot ovat aikoinaan 1990-luvulla Evijärvellä toimineen EviTV:n tuottamia ja kuvaamia.  

Nyt julkaistut kaksi videota ovat perinneteemaisia, sillä toinen sisältää perinnepäivän viettoa Kirkonkylän ala-asteella ja toinen on taas perinnetaitaja Paavo Kirsilän taidonnäyte pärekorin muotoilemisesta. Videot ovat kaikkien nähtävillä ja ne ovatkin saaneet yhteensä jo yli 1 500 katselukertaa julkaisupäivän jälkeen. Saattaahan videolta löytyä tuttuja 30 vuoden takaa.  

Väinöntalon Youtube-kanavalla on julkaistu aiemmin Väinöntalo eläväksi -hankkeen kautta tuotettuja lyhytdokumenttielokuvia. Väinöntalo on Evijärven kunnan hallinnoima museo, eikä kuulu valtiontuen piiriin. Leader Aisaparin tukemana Väinöntalo eläväksi -hanke tuotti verkkosisältöä, jota on katsottu kahden vuoden aikana yli 140 000 kertaa.  

Yli tuhannella tilaajalla Väinöntalon YouTube-kanava on suositumpi, kuin yksikään valtiontukea saava suomalainen museo. Myös vuonna 2023 Väinöntalon YouTube-kanavalla julkaistaan kolme uutta Museoviraston avustuksella tuotettua videota.  

–Kyllä kotiseutu ja perinteet kiinnostavat. Väinöntalon kanavan katsojamäärät osoittavat, että myös pienellä paikkakunnalla voidaan tuottaa laadukasta ja kiinnostavaa sisältöä, EviTV:n videot digitoinut ja Väinöntalo eläväksi -hankkeen videot ohjannut Jussi Försti toteaa. 

1990-luvulla Evijärvellä toimi paikalliskaapelikanava EviTV, joka tallensi evijärveläistä elämää. Ilmainen kanavapaikka tarjottiin evijärveläisille, kun Sonera rakensi alueelle kaapeliverkkokanavan. Aina tiistaisin julkaistun materiaalin taustalla oli innokas joukko kuntalaisia, jonka tekemän työn vuoksi pääsemme nyt muistelemaan mennyttä aikaa 90-luvun Evijärvellä.  

Noora Tupeli 

INFOLAATIKKO 

Tiesitkö..? 

Väinöntalon Youtube-kanavalla on jo yli 1000 tilaajaa (www.youtube.com/@Vainontalo)  

Tilaajamäärä on suurempi kuin esimerkiksi Kiasman YouTube-kanavalla 

Väinöntalon YouTube-kanavalla on aiemmin julkaistu kuusi lyhytdokumenttielokuvaa, joista ensimmäistä on katsottu huimat 77 000 kertaa 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.