Uusimmat kesäblogit:

Lappajärven kunnonjuhlassa palkittiin kuntosuorituksia, menestyneitä urheilijoita sekä kunnon kuntalainen 

_DSC0030 (2)

PERJANTAINA 16.12. pidetyssä tilaisuudessa palkittiin kuntosuoritukset sekä SM- ja arvokilpailussa menestyneet urheilijat vuodelta 2022. Kunnon kuntalainen vuonna 2022 on Elsa Rajala ja ryhtinuori Minea Kivinen. 

Kuntokampanja-sarjoissa palkittiin mestaripyöräilijöistä Hannu Niemelä 2600 km, Maija-Sisko Virtanen 2300 km, Katri Kangastie 1552 km, Tuula Luoma 1550 km, Esko Hyyppä 1492 km, Jaakko Tyynelä 1300 km, Irma Siirtola 1080 km ja Lauri Siirtola 1075 km. 

Mestarisuksittelijoina palkittiin Juhani Vähäsöyrinki 2 000 km, Matti Etelämäki 1442, Kari Nyyssönen 1432 km, Päivi Etelämäki 1283 km, Esko Hyyppä 1239 km, Aulis Latvala 1020 km, Arvi Kangastie 1210 km, Matti Saarenpää 903 km, Hannu Autio 800 km, Tuula Luoma 701 km, Jaana Pyy 700 km, Jarkko Rannisto 635 km ja Timo Angervisto 534 km. 

Kuntoneliön palkittuja olivat Matti Etelämäki, Hannu Niemelä, Päivi Etelämäki, Esko Hyyppä, Jaakko Tyynelä, Tapani Tyynelä, Aimo Järvelä sekä Arvi Kangastie. 

SM- ja arvokilpailutasolla menestyneitä urheilijoita olivat Esa Savola, Mira Mäkelä, Janna-Juulia Mäenpää, Emma Latvala, Juha Laasanen, Arvi Kangastie, Aulis Savola, Esko Hyyppä, Matti Etelämäki ja Aimo Järvelä. 

LAPPAJÄRVEN Veikot palkitsivat vuoden nuorisourheilijana Jaakko Tenhusen. Vuoden urheiluperheen palkinnon saivat Tarja Keto-Tenhunen ja Jarno Tenhunen. Vuoden lupauksena palkittiin Janna-Juulia Mäenpää ja vuoden valmentaja hänen äitinsä Hanna-Leena Mäenpää. Vuoden urheilijoina palkittiin Esko Hyyppä sekä Neea Mattila. Vuoden toimijan tittelin sai Maija Kärnä. 

Suomen urheiluliiton ansiomerkit saivat Matti Takala, Keijo Väkeväinen, Erkki Vinkanharju, Anita Ora, Raine Savola, Arvi Kangastie, Tarja Puro, Jukka Puro, Avo Juss, Juha Ojala, Jaana Ojala, Susanna Saarinen, Carita Saariaho. 

PITKÄAIKAISESTA työstä yleisurheilun hyväksi palkitulle Matti Takalalle valmentaminen ja urheilu eri muodossaan on elämäntapa. 

–Kohta 50 vuotta tätä on tullut tehtyä. Kilometrejäkin on tullut varmasti satoja tuhansia, kun kisamatkoilla on ajeltu ympäri Suomea. Yhtä lähtemistähän tämä on ollut, mutta yhtään en moiti. Tämä on ollut rakas harrastus. Mikään ei ole sen suurempi nautinto kuin että saa ajaa lahjakkaita nuoria kisoihin. Monta kertaa olemme vesissä silmin ajaneet kotia kohti, kun liikutus onnistumisista on purkautunut. Valmennustyötä tehdään koko sydämellä, muuta vaihtoehtoa ei ole, sanoo Takala. 

Matkan varrella on syntynyt merkityksellisiä, elinikäisiä ihmissuhteita.  

–Pari vuotta sitten, kun täytin 70 vuotta, olivat tyttäreni tehneet videokoosteen, jossa olivat haastatelleet valmennettaviani. Videolla he kertoivat, mitä valmennussuhde oli heille merkinnyt. Itkin koko ajan sitä katsoessa. Silloin vasta oikeastaan ymmärsin, kuinka paljon se oli myös heille merkinnyt, hän jatkaa. 

Eläkepäiviä viettävällä Takalalla ei tällä hetkellä ole valmennettavia, mutta aktiivista toimintaa hän haluaa ylläpitää edelleen.  

–Kansalaisopistolle pidän kuntopiiriä. En osaisi olla pelkästään jouten. 

Suomen urheiluliiton ansiomerkin saaneita: Arvi Kangastie, Keijo Väkeväinen, Tarja Puro, Raine Savola ja Matti Takala. Kuva: Anssi Kuusela 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Oppilaat ja henkilökunta ovat saaneet syksyn aikana koulutusta kuvaukseen. On pohdittu valokuvauksen tekniikkaa ja kuvausta taiteena

Viikon 39 luetuimmat!

VIIKOLLA 39 lukijoita kiinnosti Tomi Niskasen luopuminen Vedon pelijohtajuudesta. Myös hopeamitalijuhlat Lakis Areenalla kiinnostivat! Katso

Oppilaat ja henkilökunta ovat saaneet syksyn aikana koulutusta kuvaukseen. On pohdittu valokuvauksen tekniikkaa ja kuvausta taiteena

Viikon 39 luetuimmat!

VIIKOLLA 39 lukijoita kiinnosti Tomi Niskasen luopuminen Vedon pelijohtajuudesta. Myös hopeamitalijuhlat Lakis Areenalla kiinnostivat! Katso

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.