Rintamäki johtaa elinvoimalautakuntaa

Juha Hauta-aho (vas.) ja Esa Kaunisto (oik.) luovuttivat Alajärven kaupungin kulttuuripalkinnon 2022 Markku Mäenpäälle ja Tarja Kultavuorelle. Kuva: Antti-Kalle Levijoki.
Juha Hauta-aho (vas.) ja Esa Kaunisto (oik.) luovuttivat Alajärven kaupungin kulttuuripalkinnon 2022 Markku Mäenpäälle ja Tarja Kultavuorelle. Kuva: Antti-Kalle Levijoki.
Alajärven kaupunginvaltuusto päätti vuotensa käsittelemällä ensi vuoden talousarvion, hyväksyi määrärahamuutoksia sekä maakaupat. Yksi tärkeä asia listalla oli uuden elinvoimalautakunnan valinta.,

19. JOULUKUUTA kokoontunut Alajärven kaupunginvaltuusto valitsi ensi vuoden alusta toimintansa aloittavaan elinvoimalautakuntaan seitsemän jäsentä: Esko Rintamäen (varajäsen Timo Mariapori), Virpi Mertaniemen (Jussi Latvala), Mauri Penninkankaan (Saila Piispanen), Jari Hämeenniemen (Jukka Kangastie), Aino-Maija Ojalan (Mika Ala-Mattinen), Pirjo Kantokosken (Anne Matokangas) ja Jenni Kuistin (Liu Eteläaho). Lautakuntaa johtaa Esko Rintamäki, varapuheenjohtajana toimii Virpi Mertaniemi.

VALTUUSTOALOITE maksuttoman varhaiskasvatuksen selvittämisestä todettiin loppuun käsitellyksi. Sivistystoimessa todettiin, että maksuttoman varhaiskasvatuksen hyötyjä on vaikea arvioida, ja lapsimäärän lisääntyminen varhaiskasvatuksessa voisi aiheuttaa myös rekrytointihaasteita. Jenni Kuisti (vihr.) esitti, että maksuton varhaiskasvatus otetaan käyttöön ja asia huomioidaan talousarviossa. Asia raukesi kannattamattomana.

Kotihoidontuen kuntalisän käyttöönottoa koskevan aloitteen käsittelyä jatketaan kahden vuoden kokeiluna kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti. Kuisti esitti asian hylkäämistä, mutta esitys raukesi kannattamattomana. Talousarviota käsiteltäessä Sampo Latvala esitti kristillisdemokraattien valtuustoryhmän esityksenä, että kuntalisään tarvittava määräraha 217 000 euroa kirjataan vuodelle 2023 ja suunnitelmavuodelle 2024, se ei mennyt läpi äänestyksessä.

2,9 miljoonan euron talousarviomuutos kuluvan vuoden budjettiin perusturvan osalta hyväksyttiin, samoin 111 700 euroa kaavateiden investointeihin sekä 103 300 euroa ulkoilu- ja urheilualueisiin.

Kaupunki ostaa noin 6,885 hehtaarin suuruisen määräalan asemakaavan mukaista katualuetta Alajärven Osuuspankilta Niittykummun alueelta. Kauppahinnasta 50 000 euroa on maapohjaa, puuston arvo on 5 712 euroa.

TARKASTUSLAUTAKUNTA antoi lausunnon luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden sidonnaisuuksista. Sidonnaisuusrekisterin mukaan 22.11.2022 luottamushenkilöistä ilmoitusvelvollisia on 50 henkilöä ja viranhaltijoista kahdeksan, joista ilmoituksen oli tehnyt 47 luottamushenkilöä ja seitsemän viranhaltijaa.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.