Nelimartat vietti 20-vuotisjuhlia jouluisissa merkeissä 

Kaiken kaikkiaan kuusi komeaa tilkkupeittoa myytiin huutokaupalla yksityisille ja yrityksille.  Myyntituloilla pystyttiin ostamaan lahjakortteja Ukrainan sotaa paenneille paikallisiin liikkeisiin noin 1000 euron edestä. Yhtä peitoista esittelevät Helena Keisala (vas.) ja Eija Talvitie. 
Kaiken kaikkiaan kuusi komeaa tilkkupeittoa myytiin huutokaupalla yksityisille ja yrityksille.  Myyntituloilla pystyttiin ostamaan lahjakortteja Ukrainan sotaa paenneille paikallisiin liikkeisiin noin 1000 euron edestä. Yhtä peitoista esittelevät Helena Keisala (vas.) ja Eija Talvitie. 
Kaiken kaikkiaan kuusi komeaa tilkkupeittoa myytiin huutokaupalla yksityisille ja yrityksille.  Myyntituloilla pystyttiin ostamaan lahjakortteja Ukrainan sotaa paenneille paikallisiin liikkeisiin noin 1000 euron edestä. Yhtä peitoista esittelevät Helena Keisala (vas.) ja Eija Talvitie. 
Kaiken kaikkiaan kuusi komeaa tilkkupeittoa myytiin huutokaupalla yksityisille ja yrityksille.  Myyntituloilla pystyttiin ostamaan lahjakortteja Ukrainan sotaa paenneille paikallisiin liikkeisiin noin 1000 euron edestä. Yhtä peitoista esittelevät Helena Keisala (vas.) ja Eija Talvitie. 
Alajärven Nelimartat auttavat, opiskelevat ja matkustavat.

JOULUKUUN ensimmäisen päivän iltana Alajärven Nelimartat kokoontuivat jouluruuan ja muistelujen ääreen Punaisen Tuvan viinitilalle. Juhlaan oli aihetta, Nelimarttojen perustamisesta on tänä vuonna kulunut 20 vuotta.  

Nelimarttojen hallituksen jäsen Eija Kyrönlahti oli koonnut juhlan aluksi muistoja 20-vuotisen taipaleen varrelta.  

–Intoa ja tarmokkuutta, tekemisen meininkiä on riittänyt. Parhaimmillaan Nelimartoilla on ollut jäseniä 127. Jäsenmäärä kuitenkin elää, eikä määrä ole itsetarkoitus, vaan se, mitä tehdään. 

Yhdessä on opeteltu niin ruuanlaittoa kuin kukka-asetelmien ja kranssien tekoa, marttojen omaa osaamista hyödyntäen. Martta-matkoilla on nähty paitsi Suomen eri kolkkia, myös naapurimaiden elämänmenoa.  

Tuoreimman johtokunnan toimintaan on vaikuttanut korona rajoituksineen. 

–Koronan takia kaikkia suunnitelmia ei ole voinut toteuttaa, pahoitteli Kyönlahti. –Silti on ehditty käydä kuntoportaissa, tutustua Keisalan Helenan ihaniin pioneihin ja nyt, kun taas on voitu, on muun muassa harjoiteltu ukrainalaisen borssikeiton tekoa ja opeteltu kierrättämistä. 

Ukrainan sota muutti marttojen suunnitelmia sekin. –Ahkerat kutojat ovat tehneet villaisia tilkkuja niin, että niistä koottiin peräti kuusi peittoa. Alun perin peitot oli tarkoitus lähettää lämmittämään Intian lapsia, mutta päädyimme nyt myymään ne huutokaupalla ja auttamaan saaduilla rahoilla tänne sodan jaloista tulleita ukrainalaisia. Kiitos sekä peittojen tekijöille että niitä ostaneille, niin yksityisille kuin yrityksillekin.  

VAPAAN sanan aikana juhlassa alkuaikoja muisteli perustajajäsen Tuula Kujanpää.  

–Martta-liitosta tuli edustaja paikalle kertomaan marttojen toiminnasta ja mehän innostuttiin. Kotiin, perheeseen ja arkeen liittyvät asiat olivat tärkeitä silloin ja ovat yhä edelleen.  

–Nelimarttojen nimen keksi Ilkan silloinen toimittaja Martti Niemi.  

Niin ikään alusta asti mukana ollut Ulla Aninko-Rajala pohti toimintaan osallistumista työssäkäyvän Martan näkökulmasta.  

–Työpäivän jälkeen ei oikein pysty olemaan supermartta. Mutta martoilla on paljon omaan ajatteluun sopivia teemoja, kuten kierrätys, säästeliäs kotitalous, auttaminen ja nykyään myös kansainvälisyys.  

Ensi vuodelle on luvassa ainakin kirjastoiltoja, hyväntekeväisyysbingo, pipokurssi ja yhteistä ruuanlaittoa. Nelimarttojen hallitus toivottikin lopuksi kaikki tervetulleiksi mukaan tekemään toiminnasta oman näköistä.   

Maija Yliaho 

Joulukuun ensimmäisenä juhlittiin Nelimarttojen 20-vuotisjuhlaa. Eijä Kyrönlahti esitti koosteen toiminnasta vuosien varrelta. 
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.