Uusimmat kesäblogit:

Lappajärvisten kirkollisvero laskee eniten; Vimpelin kirkon maalaus suunnitteluun

alaj_talvi_4
Alajärven kirkkovaltuusto kokoontui viimeistä kertaa nykymuodossaan.

ALAJÄRVEN kirkkovaltuusto hyväksyi kokouksessaan 15. joulukuuta uudistuvan Alajärven seurakunnan talousarvion vuodelle 2023 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille 2023–2025. Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin seurakunnat ovat laatineet normaaliin tapaan talousarvionsa, jotka sitten on yhdistetty. Se näyttää poistojen jälkeen 6 681 euron ylijäämää.

Viime vuonna Alajärven seurakunta sai kirkollisverotuloa 1 748 614, Lappajärvi 590 947 ja Vimpeli 586 640 euroa. Verotulokertymäksi vuodelle 2023 on laskettu 3 349 000 euroa, josta kirkollisverotulojen osuus on 3 050 000 euroa ja valtionrahoituksen 299 000 euroa.

Alajärven seurakunnalla ei ole aikaisemmin ollut pitkäaikaista lainaa, mutta liitoksen myötä lainanlyhennyksiin varataan 74 000 euroa

Kirkkohallitus suositteli seurakuntia tarkastelemaan ja alentamaan vuoden 2023 veroprosenttiaan verotulouudistuksen vuoksi. Alajärvellä ja Vimpelissä veroprosentit ovat nyt 1,75 ja Lappajärven 1,9. Alajärven kirkkovaltuuston päätöksen mukaisesti ensi vuonna kirkollisprosentti on 1,70.

INVESTOINTIOSAAN on kirjattu Alajärven sekä Vimpelin kirkon ja tapulin paanukattojen tervaus sekä Alajärven kirkon urkujen suurempi huolto. Lisäksi suunnitteluun on varattu määrärahat koskien Lehtimäen hautausmaan laajennusta sekä Vimpelin kirkon ja tapulin ulkomaalausta. Palkkakustannuksiin on varattu määräraha kaikkien neljän kirkon kulttuuriperintöinventoitiin.

KIRKKOHERRA Ari Auranen kertoi, että sunnuntaina 8.1.2023 on kirkossa seurakuntaliitoksen juhlamessu. Lisäksi hän totesi, että paljon kritiikkiä saanut Aluekeskusrekisteri on vakiinnuttanut toimintansa ja tällä hetkellä virkatodistuksen toimitusaika on keskimäärin seitsemän vuorokautta.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.