Evijärven säännöstelyn muutosta koskeva hakemus sai luvan

LÄNSI- JA SISÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTO on myöntänyt Etelä-Pohjanmaan ely-keskukselle vesilain mukaisen luvan ja valmisteluluvan Evijärven säännöstelyn muuttamiseen.

Muutoksen seurauksena Evijärven vedenkorkeuden säännöstelyn ylä- ja alarajat sekä tavoitevyöhykkeen ylä- ja alarajat nousevat 10 senttimetrillä. Tavoitevyöhyke tarkoittaa vedenkorkeuden vaihteluväliä, jolla vedenkorkeus on mahdollisuuksien mukaan pyrittävä pitämään.

Luvan mukainen hanke parantaa ilmastonmuutokseen sopeutumista sekä edistää vesien hyvän tilan saavuttamista. Lisäksi hanke parantaa järven virkistyskäyttömahdollisuuksia. Lupaehdoissa määrätään korvattavaksi vähäistä suuremmat edunmenetykset, jotka hankkeesta aiheutuvat.

Päätös on kokonaisuudessaan luettavissa vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (ylupa.avi.fi). 16.12.2022 annettu päätös löytyy palvelusta helposti kirjoittamalla asiakohtaan asian diaarinumeron LSSAVI/17736/2020.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.