Vimpelin yhdyskuntatekniikkaa luotsaa kahden tutkinnon insinööri

Juho Savola tunnetaan entuudestaan muun muassa kunnanvaltuustosta.
Juho Savola tunnetaan entuudestaan muun muassa kunnanvaltuustosta.
Juho Savola tunnetaan entuudestaan muun muassa kunnanvaltuustosta.
Juho Savola tunnetaan entuudestaan muun muassa kunnanvaltuustosta.
Tuore yhdyskuntatekniikan päällikkö Juho Savola tunnetaan entuudestaan muun muassa kunnanvaltuutettuna.

VIMPELIN kunnassa aloitti 14. marraskuuta työt yhdyskuntatekniikan päällikkönä Juho Savola.

Hän on syntyisin Lappajärveltä, opiskellut Seinäjoella ja asunnut jo vuodesta 2007 Vimpelissä. Savolalla on sekä mekatroniikan että rakennusinsinöörin koulutus. Kuntatyönantajana Vimpeli on Savolalle ensimmäinen, mutta työuraa on kertynyt monipuolisesti erilaisista yrityksistä. Opiskeluaikoinaan hän on työskennellyt kangastukkukaupassa ja myyjänä rautakaupassa. Myöhemmin hän on toiminut kehitys- ja suunnitteluinsinöörinä Finnlamelilla ja Ruukilla, sekä viimeisimpänä alavutelaisella Riikku rakenteella.

Kunta työnantajana kuitenkin kiinnostaa Savolaa, ja hän kertoo kaivanneensa uusia tuulia ja haastetta työuralleen. Työnkuvaan keskeisenä kuuluvat vesi- ja viemärilaitoksen esimiestehtävät, joita hän hoitaa sekä toimistossa että kentällä. Myös teiden kunnossapito yhteistyönä teitä hoitavien aliurakoitsijoiden kanssa kuuluu toimenkuvaan.

Savola istuu toista kauttaan Vimpelin kunnanvaltuustossa, joten sitäkin kautta kunnan asiat ovat hänelle tuttuja.

–Koska työni on toimi, eikä virka, tämä on mahdollista, toteaa Savola. –Täytyy kuitenkin osata erottaa tehtävät toisistaan, ja tarpeen tullen jäävätä itsensä päätöksenteossa.

POSITIIVISENA kunnassa Savola näkee osaavat työntekijät ja asiantuntevat viranhaltijat. Kiitosta saavat myös aktiiviset kolmannen sektorin toimijat, jotka toiminnallaan lisäävät kunnan elinvoimaisuutta ja vetovoimaa.

–Haasteena on kunnan talous, ja kuinka se tulee vaikuttamaan investointien toteuttamiseen. Investoinneille ja korjauksilla tulee olla realistinen aikataulusuunnitelma, jonka toteutuminen taas riippuu kunnan taloustilanteesta. Liian tiukalle ei voi taloutta vetää, mutta on kuitenkin tärkeä investoida ja kehittää. Laadun on oltava sekä korjauksissa että investoinneissa erittäin hyvää, siitä ei voi tinkiä, pohtii Savola.

TYÖELÄMÄN lisäksi Savola haastaa itseään vapaa-ajalla. Kovakuntoinen mies on harrastanut triatholonia vuodesta 2016. Hän on juossut Lakeaharjun kuntoportaissa maratonin, josta kertyi 61 edestakaista nousu-laskua, pyöräillyt 24 tuntia Lappajärven ympäri sekä uinut Kivitipun rannasta Saarikentälle.

–Ensi kesänä pitää pistää paremmaksi pyöräilyn osalta, sillä viime kesänä edellinen suoritukseni rikottiin. Paremmalla suunnittelulla ja valmistautumisella Lappajärven pystyisi kiertämään seitsemän tai kahdeksan kertaa, mietiskelee mies tulevan kesän haastetta.

Tiina Kiviaho

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.