Kortesjärven vuoden yritys on KM-Parts

Vuoden yrittäjä julkistettiin itsenäisyyspäivänä. Kuvassa vasemmalta oikealle: yrittäjien puheenjohtaja Tapio Salo, Tommi Ylitalo, Jenna Perkkalainen ja Kari Manninen.
Vuoden yrittäjä julkistettiin itsenäisyyspäivänä. Kuvassa vasemmalta oikealle: yrittäjien puheenjohtaja Tapio Salo, Tommi Ylitalo, Jenna Perkkalainen ja Kari Manninen.
Vuoden yrittäjä julkistettiin itsenäisyyspäivänä. Kuvassa vasemmalta oikealle: yrittäjien puheenjohtaja Tapio Salo, Tommi Ylitalo, Jenna Perkkalainen ja Kari Manninen.
Vuoden yrittäjä julkistettiin itsenäisyyspäivänä. Kuvassa vasemmalta oikealle: yrittäjien puheenjohtaja Tapio Salo, Tommi Ylitalo, Jenna Perkkalainen ja Kari Manninen.
Kari Mannisen vuonna 2006 perustama liike myy autojen tuunauksessa käytettäviä kromi- ja muita osia.

KORTESJÄRVEN vuoden yritykseksi on valittu KM-Parts Oy.

Kari Mannisen vuonna 2006 perustama liike myy autojen tuunauksessa käytettäviä kromi- ja muita osia.

Idea oman firman perustamiseen syntyi aikoinaan Mannisen harrastuksen, Mersun tuunaamisen, kautta. Sitä varten hän tilasi osia ulkomaisista verkkokaupoista.

Alkuaikoina hänen yrityksensä keskittyi Mercedes-Benz-henkilöautojen osien maahantuontiin ja vähittäismyyntiin. Valikoima oli näytillä yrityksen kotisivuilla. Vuosien saatossa mukaan tulivat pakettiautojen kromiosat, valoraudat ja kylkiputket. Nykyisin se kattaa yleisimmät paketti- ja kevytkuorma-autot sekä lava- ja maastoautot.

VUONNA 2015 hän perusti oman verkkokauppansa. Sitä käyttävät lähinnä tavalliset kuluttajat, kun taas autokaupat, varaosaliikkeet ja muut yritysasiakkaat, jotka muodostavat enemmistön Mannisen asiakaskunnasta, soittavat mieluummin suoraan hänelle.

Kaikkiaan postin tai kuriiripalvelun kautta lähtee noin 150 pakettia viikossa.

–Myös auton osissa näkyy erilaisia trendejä. Pitkään suosittu kromi on vaihtumassa mustan sävyyn, Manninen toteaa. –Tähän asiakkaiden tarpeeseen olemme reagoineet ja aloitimme RST-tuotteiden (ruostumattomien terästuotteiden) hiekkapuhalluksen ja pulverimaalauksen, joka teetetään alihankintana Lapualla.

Vuonna 2019 yrityksen tarpeeseen rakennettiin uusi halli. Osa siitä suunniteltiin samalla autokorjaamon tarpeisiin soveltuvaksi ja vuokrattiin Henytek Oy:lle. Samalla Manninen palkkasi ainoan työntekijänsä Tommi Ylitalon.

TÄNÄ päivänä myytävät osat tilataan pääasiallisesti Turkista ja Virosta, ja silloin tällöin myös Romaniasta, Italiasta, Saksasta tai Puolasta. Yleensä ne hankitaan suoraan tehtaalta.

Uutena juttuna yritys on aloittanut asuntoauton ja pienen kaivinkoneen vuokrauspalvelun.

Manninen kertoo, että Etelä-Pohjanmaan alueelta löytyy muitakin vastaavia yrityksiä.

–KM-Parts kasvaa mahdollisuuksien mukaan. Näillä näkymin varasto on laajentumassa entisestään, hän sanoo. –Kun lisää myyntiartikkeleita tulee, se vaatii lisää varastotilaa. Laaja varasto on kilpailuetu, kun asiakas saa tilatut tavarat nopeasti. Moni uuden tavara-auton omistaja haluaa varustella ajoneuvonsa hyvinkin tarkoin, ja tyylikkyyteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.