Lappajärven kulttuuripalkinnot kahteen osoitteeseen

LAPPAJÄRVEN hyvinvointilautakunta valitsi kokouksessaan 16.11. kaksi tämänvuotisen kulttuuripalkinnon saajaa.

Heistä toinen on Jaakko Pessinen, jota lautakunta haluaa kiittää paikkakunnan kulttuuritoiminnan elävöittämisestä ja voimaannuttamisesta. Pessinen on ainutlaatuisella elämäntyöllään tehnyt merkittävää kulttuurityötä ja tehnyt Lappajärveä tunnetuksi.

Pessisestä valmistui vuonna 2019 kirja Kuningasmetsuri Jaakko Pessisen elämä. Lisäksi hän on esiintynyt miesten voimamieskisoissa sekä tehnyt autonkaadon maailmanennätyksen, joka huomioitiin myös Guinnessin ennätysten kirjassa.  

–Suomalaiset metsurit ovat uurastaneet uskomattoman raskaassa työssä ja vaikeissa oloissa koko Suomen hyväksi. Heitä ei näy linnan juhlissa, ja heidän arvostuksensa on ollut vähäistä. Mutta kun katsoo vaikkapa Jaakon uraa, huomaa, millainen ihmemies tämäkin maan hiljainen on”, sanoo Kuningasmetsurin kirjoittaja Risto Jussila, joka on tuntenut Pessisen vuosien ajan ja tehnyt hänestä Aarteeseen lukuisia lehtijuttuja. 

Mainos

TOINEN kulttuuripalkinnon saaja on Karvalan nuorisoseura.

Yksi paikkakunnan kuluvan vuoden merkittävimmistä kulttuuritapahtumista oli Karvala 400 -juhla. Lisäksi Karvalan nuorisoseura on vuosittain mukana kunnan järjestämillä lasten ja nuorten toimintaviikoilla ja toteuttaa esimerkiksi kauneimmat joululaulut -tapahtumia.

–He tekevät myös aktiivista kehittämistyötä Leader Aisaparin hankerahan kautta. Tällä tavoin he edistävät aitoa ja yhteisöllistä nuorisoseuratyötä ja kyläkulttuuria sekä elävöittävät maaseutuasumista ja edistävät ihmisten hyvinvointia, hyvinvointilautakunnan perusteluissa todetaan.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.