Kinkkutemppu tulee jälleen – K-market Veto mukana kierrättämässä jouluherkkujen paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi

K-market Veto on mukana kinkkutempussa. Kuvassa vasemmalta Vilma Metsälä, Mari Takala ja Noora Mäenpää. Kuva: K-market Veto.
K-market Veto on mukana kinkkutempussa. Kuvassa vasemmalta Vilma Metsälä, Mari Takala ja Noora Mäenpää. Kuva: K-market Veto.
K-market Veto laittaa jälleen kinkkurasvat kiertoon.

Kinkkutemppu kierrättää jo seitsemättä joulua peräkkäin kotitalouksien joulukinkkujen ja muiden jouluruokien paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Kiertotalouskampanja onnistui viime vuonna keräämään huimat 55,5 tonnia rasvajätettä.

–Etenkin joulun aikaan on tärkeää muistaa, etteivät paistinrasvat kuulu viemäriin – siksi onkin hienoa, että ne saa helposti kierrätettyä kauppareissun yhteydessä osallistumalla Kinkkutemppuun. Kinkkutempulla tuomme kiertotaloutta lähemmäksi asiakkaidemme arkea ja havainnollistamme, kuinka yllättäviäkin raaka-aineita voidaan kierrättämällä hyödyntää uudelleen, sanoo kauppias Ulla Laakso K-market Vedosta.

Käsitellystä rasvasta tehdään Neste MY uusiutuvaa dieseliä. Yhden kinkun rasvamäärästä valmistetulla dieselillä voi huristella henkilöautolla jopa kolme kilometriä.

PAISTINRASVA tulee tuoda keräyspisteeseen kartonkipakkauksessa kuten tyhjässä maitotölkissä. Lasi- tai metallipurkeissa rasvaa ei voi kierrättää.

Kierrätykseen kelpaavat kinkun paistinrasvan lisäksi myös esimerkiksi kalkkunan, kalan tai seitanin paistinrasvat. Paistinrasvojen palautusaika on 16.12.2022–8.1.2023 ja keräysastia löytyy tänä vuonna muun muassa K-market Vedon yhteydestä.

SUOMALAINEN kiertotalousosaaminen on maailman kärkeä ja Kinkkutemppu on laajuudeltaan poikkeuksellinen hanke maailmankin mittakaavassa. Kinkkutemppu toteutetaan K-ryhmän ja 13 muun toimijan voittoa tavoittelemattomana yhteishankkeena: mukana on pieniä ja suuria toimijoita eri aloilta ja yhteiskunnan sektoreilta. Kampanjan monivuotinen suosio onkin hieno esimerkki suomalaisesta kiertotalousosaamisesta, jossa uudenlaiset kumppanuudet ja yhteistyö ovat tärkeässä roolissa. Tarkat keräyspisteiden osoitteet ja lisätietoa kampanjasta löytyy kinkkutempun nettisivulta.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.