”On aina yhtä jännittävää saada painomusteelta tuoksuva lehti luettavaksi, vaikka tietää mitä siellä on”, kertoo Vimpelin Joulu-lehden kokoaja

Vimpelin Joulu on ilmestynyt vuodesta 1975 alkaen.
Vimpelin Joulu on ilmestynyt vuodesta 1975 alkaen.
Vimpelin Joulu on ilmestynyt vuodesta 1975 alkaen.
Vimpelin Joulu on ilmestynyt vuodesta 1975 alkaen.
VIMPELIN Joulun on toimittanut Vimpeli-seura kahta vuotta lukuun ottamatta, jolloin sen ovat tehneet opettajayhdistys ja mieslaulajat.

–Lehti on kooste kunnassa vuoden aikana tapahtuneista asioista ja kurkistus menneisyyteen, kuvailee kolmatta kertaa lehden teossa mukana ollut Aila Aho.

–Minulla itselläni on tallessa kaikki ilmestyneet lehdet vuodesta 1975 alkaen.

Vimpeli-Seuran johtokunta toimii lehden toimituskuntana. Vastaavina toimittajina Vimpelin Joulussa ovat myös Satu Kataja ja Sirpa Salomäki. Juhani Mattila tekee paljon töitä ilmoitusten hankinnassa. Lehden painos 1 000 kappaletta.

–Kun alamme miettiä uutta joululehteä, alussa voi tuntua, että takki on ihan tyhjänä, mutta jostain niitä aiheita putkahtaa. Juttuja on melko helppo saada, meillä on ollut paljon vakituisia avustajia, jotka kirjoittavat. Työläin ja tarkkuutta vaativin työvaihe on poisnukkuneiden tietojen koonti, kertoo Aho.

–On aina yhtä jännittävää saada painomusteelta tuoksuva lehti luettavaksi, vaikka tietää mitä siellä on.

Mikä motivoi näkemään valtavan vaivan ilman rahallista palkkaa?

–Tätä tehdään meiningillä hauskaa hyvässä seurassa, rakkaudesta kotiseutuun. Yksi osaa yhtä ja toinen toista. Joululehden tekeminen on kotiseutuhengen vaalimista. Kaiken kaikkiaan tämä on mukavaa ja vaativaa ja antoisaa.

TUOREIMMISSA Vimpelin Jouluissa on paljon vanhoja kuvia, kiitos valokuvalahjoitusten. Aho ei osaa suoralta kädeltä nimetä omaa suosikkiaan tämänvuotisen Vimpelin Joulun sisällöstä.

–Kuvakooste Vimpelin kauppiaista vuosikymmenten varrelta on itselle kiinnostava. Samoin muistokirjoitukset ovat kiinnostavia, nekin ovat osalta omaltaan ajan kuvia. Pesäpalloakin on, Vimpelissä kun ollaan.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.