Rauhan tulet itsenäisyyspäivän etkoilla Onnintuvalla

Kynttiläperformanssi Rauhan tulet Lappajärven Onnintuvan itsenäisyyspäivän etkoilla 5.12.2022 kunnioittaa Suomen itsenäisyyden 105 vuotta ja puhuu maailman rauhan puolesta. Kuva: Tuija Ahola.
Kynttiläperformanssi Rauhan tulet Lappajärven Onnintuvan itsenäisyyspäivän etkoilla 5.12.2022 kunnioittaa Suomen itsenäisyyden 105 vuotta ja puhuu maailman rauhan puolesta. Kuva: Tuija Ahola.
TAIDE- ja kulttuurikeskus Onnintupa järjestää maanantaina 5. joulukuuta kello 18 Lappajärvellä Itsenäisyyspäivän etkot, aattoillan juhlat.

Etkojen alussa on itsenäisyyspäivän teemaan liittyvä pieni musiikki- ja runoesitys sekä tanssiesitys. Esiintyjänä ovat Kulttuuriyhdistys Karikon jäsenet ja Järvilakeuden nuorten tanssiryhmä ohjaajanaan Anna-Maija Kuusela. Lisäksi Lappajärven kunnan hyvinvointivaliokunta jakaa etkoilla kunnan kulttuuripalkinnon 2022.

Pääohjelmanumerona on kynttiläperformanssi Rauhan tulet, jolla halutaan iloita vapaasta Suomesta ja kunnioittaa Suomen itsenäisyyden 105 vuotta sekä puhua maailman rauhan puolesta. Kynttiläperformanssiin pääsevät osallistujatkin halutessaan osallistumaan tuomalla oman kynttilänsä Rauhan tuliin vahvistamaan valon voimaa.

Etkojen ohjelma on osin Onnintuvan sisällä ja osin pihamaalla.

–Itsenäisyyspäivän etkojen juuret ovat Suomi 100 -juhlavuodella 2017. Juhlavuoden aikana toteutettiin monenlaisia juhlatapahtumia ja pohdittiin, miten voitaisiin viettää itsenäisyyspäivää myös iloisissa tunnelmissa perinteisten juhlallisuuksien lisäksi. Karnevaalimainen juhlinta sopii hyvin itsenäisyyspäivän aattoon etkoille. Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa -hanke tarttui etkojen kehittämiseen ja siitä tulee toivottavasti oma perinne. Nythän etkot järjestetään toisen kerran, kertoo projektipäällikkö Tuija Ahola.

Etkoilla pääsee myös osallistumaan yhteistaideteoksen maalaamiseen. Yhteistaideteoksen teemana on Minun Suomeni ja Maailman rauha.

Tapahtumat ovat osa Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa II -hankkeen toimintaa. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

Tuija Ahola

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.