Kauhava investoi ensi vuonna 14,2 miljoonalla

Kauhavan kaupunginhallituksen 28.11. päätöksiä.

KAUHAVAN kaupunginhallituksen 28.11. listalla oli muun muassa ensi vuoden talousarvion ja vuosien 2024–25 taloussuunnitelmien hyväksyminen.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esittää valtuustolle keskuskeittiöinvestoinnin enimmäiskustannuksiksi 2,623 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että talousarvion investointiosaan sisällytetään yhteensä 6,5 miljoonan euron määräraha Ylihärmän koulukeskuksen yläkouluhankkeelle. Koska määräraha ei kata hankkeen kokonaiskustannuksia, tulee suunnitelmia ja tilaohjelmaa tarkistaa. Jos hanketta ei pystytä toteuttamaan myönnetyn määrärahan puitteissa, tuodaan lopullinen hankinta-arvo valtuuston hyväksyttäväksi ennen urakkakilpailutuksen käynnistämistä.

Ensi vuoden tilikauden budjetoitu tulos muodostuu 61 690 euroa ylijäämäiseksi. Investointien nettomäärä on 14,2 miljoonaa euroa.

KAUHAVALLE perustetaan kaupunkistrategian valmistelua ohjaava toimikunta. Päivittämisen sijaan kaupunkistrategia on päätetty uudistaa kokonaan. Toimikuntaan nimettiin Teemu Hakala, Tapio Liinamaa, Niina Järvinen, Sirpa Lammi, Toni Uusimäki, Piritta Syrjälä, Martti Puronvarsi ja Mathias Pukkila. Sen puheenjohtajana toimii Teemu Hakala. Mukana ovat myös kaupunginjohtaja ja kehitysjohtaja.

KAUPUNGINHALLITUS myöntää 600 000 euron suuruisen lainan kaupungin sataprosenttisesti omistamalle Kauhavan yrityskiinteistöt oy:lle. Rahoilla maksetaan Tuomisentie 16:ssa sijaitsevan teollisuushallin laajennus, koska KJH-Comp oy tarvitsee 630 neliömetriä uutta tilaa. Syyskuussa aloitetun rakennushankkeen kokonaiskustannukset ovat 0,9 miljoonaa euroa.

TYÖPAJA JUNKISSA työskentelee kuriiri, joka hoitaa Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sisäistä tavaraliikennettä, kuten paketti- ja laitetoimituksia, posti- ja pyykkikuljetuksia sekä laboratorionäytteiden ja lääkkeiden kuljetuksia Kauhavan ja Evijärven alueella. Hän hoitaa kuljetuksia arkipäivisin kahdesti päivässä.

Kuriiritoiminnan halutaan jatkuvan ensi vuonnakin hyvinvointialueen alaisuudessa. Kunnanhallitus päätti kuitenkin poistaa tämän asian esityslistaltaan.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.