Paloautot ja ambulanssi kiinnostivat Lappajärven paloasemalla

Peetu ja Maisa Särkiniemeä kiinnostivat ambulanssin välineet ja laitteet sekä valot.
Peetu ja Maisa Särkiniemeä kiinnostivat ambulanssin välineet ja laitteet sekä valot.
Palomies ja ensihoitaja ovat hienoja ammatteja, totesivat lapset

LAUANTAINA Lappajärven paloasemalla järjestetty avoimien ovien tilaisuus tarjosi yleisölle mahdollisuuden tutustua kalustoon ja paloasemaan sekä palo- ja pelastustoimen tehtäviin. Päivä oli osa valtakunnallista vuosittain järjestettävää kampanjaa. Etelä-Pohjanmaan 31 paloasemasta 21 järjesti vastaavan tapahtuman.

Tilaisuudessa oli buffetti ja palomiehet sekä pelastuspäällikkö sekä ensihoitajat vastailivat kysymyksiin. Myös jauhesammuttimet olivat esillä.

Lapsia kiinnostivat paloautojen ohjaamo ja varusteet sekä ambulanssin laitteet. Paikalla olivat myös Lappajärvellä toimivat palokuntanuoret, jotka kokoontuvat kerran viikossa erilaisia liikunta-aktiviteetteja harrastaen sekä harjoitellen muun muassa alkusammutusta sekä pumppukaluston käyttöä. Ryhmän koko vaihtelee 8 aktiivista jopa 16 nuoren porukkaan. 9-vuotiaat Jimi Paakkarinen ja Paulo Väkeväinen pitävät toimintaa hauskana ja aikovat ehdottomasti jatkaa. Heitä kiinnostaa ala myös mahdollisena ammattina.

–Isäni on palomies, ja minuakin se kiinnostaa. Työssä on hyvää, kun voi auttaa ihmisiä, miettii Jimi. MyösPaulo sanoo olevansa kiinnostunut alasta.

–Tosi hauskaa oli, kun palokuntanuoret kävivät Alajärvellä uimassa ja saatiin syödä ilmaseksi niin paljon kuin jaksettiin, ja myös sählynpeluu hallissa, kun kalusto oli ulkona, oli kivaa, kertovat pojat yhteisen harrastuksen kohokohdista.

–Savusukellusharjoitus radalla, vaikka se tehtiin kylmässä, oli haastava. Meillä oli varusteet päällä ja silmät oli teipattu, ja radalla oli esteitä, niin helppoa se ei ollut, saati sitten tositilanteessa kuumuudessa, tuumivat pojat.

Lappajärveläisiä Maisa, 8, ja Peetu, 6, Särkiniemeä kiinnostivat ambulanssin sisältö laitteineen ja valoineen. Maisa on äidin mukaan ollut jo aiemmin ehdottomasti sitä mieltä, että ambulanssikuskin (ensihoitajan) työ on hieno ja arvostettava ammatti.

–Naapurimme tekee myös tätä työtä, kertoo Maisa.

Äidin mukaan tytön innostus on ollut niin kova, ettei olisi ihme jos Maisa näissä hommissa tulevaisuudessa olisikin.

LAPPAJÄRVEN uusi paloasema on valmistunut 2013 ja ympäri vuorokauden päivystäviä ensihoitajia on kaksi. Lappajärven ambulanssilla ajetaan myös Evijärven ja Vimpelin ajoja, näillä kunnilla ei ole omaa ambulanssia. Vakituisia palomiehiä on kaksi, mutta he eivät päivystä asemalla öisin. Sopimuspalokuntalaisia on 30.

Lappajärven palokuntanuoria ylh.vas. Jimi Paakkarinen, Benjamin Dinga, alhaalla Paulo Väkeväinen, Pietu Väkeväinen ja Niko Niemelä.

Tiina Kiviaho

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.