Kesäasukaskirje 2022-joulunalusaika

christmas-2937873_1920 (1)
Tähän uutiskirjeeseen on kasattu paljon tärkeää infoa Kraatterijärven seudun kuntien kesäasukkaita ajatellen, luethan sen tarkkaan.

TERVEHDYS arvoisa Kraatterinjärven seudun kesäasukas! Tämä uutiskirje sisältää menovinkkejä loppuvuoteen, sekä yleishyödyllistä tietoa paikkakuntien tarjonnasta. Kuluneet vuodet ovat korostaneet kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tärkeyttä ja Kraaterijärven kunnat haluavat olla hyvinvointia tukemassa. Alta löydät linkit, joista pääset ostamaan esimerkiksi päiväkoodin kuntosalille, tai varaamaan ajan uudelle Lappis-areenalle. Muistutamme myös, että Outdooractive- sovelluksesta löydät alueen luontoreitit ja käyntikohteet.

Ohjeet Outdooractiven käyttöön löytyvät Lappajärven kunnan sivuilta (Kulttuuri- ja vapaa-aika -> Luontoliikkuminen ja käyntikohteet -> Alueen reitistöt ja luontokohteet).

LAPPAJÄRVI

Lasten ja nuorten toimintaviikot 2022 (21.11.–5.12.)

Aktiivista toimintaa lapsille, nuorille ja perheille viikoilla 47-48! Tarkempi ohjelma: https://lappajarvi.fi/lasten-ja-nuorten-toimintaviikot-2022/

Liikuntahalli Lappis-areena

Harrasta monipuolisia urheilulajeja liikuntahalli Lappis-areenalla!
Liikuntahallin vuorot varattavissa ja maksettavissa Timle-palvelun verkkokaupassa (maksun jälkeen käyttäjä sää koodin etuoven koodilukkoon).

Varaa liikuntahallivuorosi Lappajärven kunnan sivuilta (Kulttuuri- ja vapaa-aika -> Liikunta -> Liikuntahalli – Lappis-areena (Nissintie 49))

Kuntosalipalvelut

Pidä itsesi tikissä myös lomakauden aikana! Lappajärven kuntosali sekä yleisliikuntatila Jami:n yksikkö käytettävissä jokaisena viikonpäivänä 06.00-22.00 (Erkkiläntie 2, 62600 Lappajärvi)

Varaa kuntosalipalvelut Lappajärven kunnan sivuilta (Kulttuuri- ja vapaa-aika -> Liikunta -> Kuntosalipalvelut)

Lappajärven avantouintipalvelut Hotelli Kivitipussa Aquariuksessa

Hyytävää hyvinvointia! Terveysetuja sekä keholle että mielelle! Katso tarkemmat tiedot:
https://lappajarvi.fi/avantouintipalvelut-2022-2023

Kanavapuisto esteetön kulttuuriluontopolku

Myös kesäkuussa valmistunut Kanavapuiston esteetön kulttuuriluontopolku kutsuu mukaansa tutkimaan Lappajärven ainutlaatuisen syntyhistorian puu- ja kivilajien luonnonmukaista näyttelyä! Kulttuuriluontopolun päässä on esteetön kotakeittiö, josta näkee kaunista jokimaisemaa! Puurakenteinen noin 1 km pituinen reitti mahdollistaa luontoretkeilyn myös apuvälineiden kanssa!
https://lappajarvi.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/luontoliikkuminen-ja-kayntikohteet/

Kivitipun loppuvuoden tapahtumat

TO 24.11.20200 Ari Salo
PE 25.11.2022 Kivitippu ja Lappajärven Kunta yhteistyössä: DILEMMA, Juhana Haukkala
LA 26.11.2022 @KIVITIPUN PIKKUJOULU VOL. 2, Vahtera, Sussu Erkinheimo
PE-LA 2-3.12.2022 Elämän laulu, Iskelmä karaoke kilpailu, Semifinaali ja Finaali
LA 10.12.2022 Kiki- Naisenergiaa!
LA 31.12.2022 Etta- UUDENVUODEN BILEET!
Tutustu tarkemmin Kivitipun tapahtumiin!

VIMPELI

3.12. Vimpelin mieslaulajien ja Lapuan sekakuoron yhteinen joulukonsertti Areenalla kello 18
4.12. Lakis Areenan Joulutori kello 10-14. Heti perään Vedon ja kunnan palkitsemistilaisuus.
Joulutorilta löytyy tuotteita ja vatsan täytettä laidasta laitaan! Uutuutena Ukrainalaisten herkkupöytä, jossa tarjolla Ukrainalaisia ruokia ja leivonnaisia

Kuntosalipalvelut

Vimpelin liikuntahallin kuntosali käytettävissä jokaisena viikonpäivänä 06.00-21.00 (Opintie 29, 62800 Vimpeli)
Kuntosalin kertakoodin ja kuukausilätkät saat tilattua osoitteessa vimpeli.ekunta.fi

Vimpelin avantouintipalvelut Vieresniemessä

Viikoittain yleisövuoroja tiistaisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Lisäksi varattavissa myös yksityisvuoroja. Katso lisätietoja osoitteessa: https://www.vimpeli.fi/matkailu/vieresniemi

Itsenäisyyspäivän juhla

Vimpelin kunta ja Vimpelin seurakunta järjestävät itsenäisyyspäivän juhlan 6.12.2022.
Juhlan ohjelma: klo 9.30 Kynttilöiden sytytys sankarihaudalle, klo 10.00 Jumalanpalvelus, klo 11.30 Itsenäisyyspäivän juhla seurakuntakodilla.

Mainos

Vimpelin Veto

Vimpelin Veto järjestää Superpesisjoukkueen avoimet harjoitukset Vimpelin liikuntahallilla joulun välipäivinä. Harjoitusten lomassa pelaajahaastatteluja, fanituotemyyntiä ja Vedon kioski palvelee. Lähde seuraamaan Vimpelin Vedon naisten Korisliiga joukkueen otteita Vimpelin liikuntahallille! Tulevia otteluita: 30.11 klo 18.30 ViVe-ToPo, 14.12 klo 18.30 ViVe-Forssa, 21.12 klo 18.30 ViVe-Honka. Vimpelin Nuorisokuvissa viikoittain useita näytöksiä vaihtuvin elokuvin. Lisätietoa tapahtumista löydät osoitteessa www.vimpelinveto.fi

Suomen Pesäpallomuseo

Pesäpallomuseo uudistuneissa tiloissa, pallon heiton päässä Saarikentältä! Museo auki huhtikuun loppuun asti ma-su klo 10-18.
Pesismuseossa voi katsella nostalgisia livetallennuksia ja pesislegendojen haastatteluja sekä kokeilla taitojasi pesisotteluiden ratkaisutilanteiden selostajana.
Suomen pesäpallomuseon virtuaalinäyttely esittelee Suomen kansallispelin historiaa Tahko Pihkalan ajoista aina nykypäivään.
https://digimuseo.fi/nayttelyt/suomen-pesapallomuseo/

Evijärvi

Kirkonkylän kaukalolla luistelu ja pelikausi on pyörähtänyt käyntiin!

25.11. Evijärven joulunavaus. Jouluvalojen sytytetään kello 18, entisen POP -pankin edustalla tavattavissa myös Joulupukki. Liikkeet ovat auki tavallista myöhempään, joten ehdit hyvin saada pukinkonttiin täytettä.
26.11. klo 10-14 Päivä Paloasemalla -tapahtuma.
26.11. klo 12-14 Vaatepankin avajaiset.
4.12. klo 17.00 Evijärven NS sunnuntaitanssit, Antti Ahopelto & Etiketti.
6.12. klo 11.30 Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti.
6.12. klo 18.00 Kuusenvalot sytytetään Kunnantalon pihassa.
Seurakunnan joulunajan tapahtumat kannattaa tarkistaa seurakunnan kotisivuilta!

Uudet nettisivut

JÄRVISEUDUN SANOMIEN uusi nettisivusto avautui tiistaina 11. lokakuuta vanhassa, tutussa www-osoitteessa. Sitä valmistellaan jo tulevana maanantaina, jolloin sivusto on pois käytöstä.
Kotisivu-uudistusta on tehty kevään aikana, jolloin uusi sivu on saanut visuaalisen ilmeensä. Kesän markkinoilla jaettiin tunnuksia, joilla lehden lukijat ovat päässeet koekäyttämään sivuja ja antamaan palautetta silloin vielä rakennusvaiheessa olleen sivuston toimivuudesta. Tahdomme kiittää kaikkia palautteen antajia arvokkaasta avusta kehitystyössä.

Uusien sivujen auettua, olemme saaneet palautetta sivujen ulkoasusta ja selkeydestä. Sivuja on selattu ahkerasti ja monia kiinnostavia löytöjä on tehty. Suurta kiinnostusta on herättänyt digiarkisto, jossa vanhin lehti on aivan sieltä lehtihistoriamme alkutaipaleelta -60 luvun alkupuolelta. Näitä nostalgisia helmiä lisätään digiarkistoon säännöllisin väliajoin kaikkien tilaajiemme ihmeteltäviksi.
Nettisivuilta löytyy yhä myös jo tutuksi tullut kesäasukas sivusto sekä aina kiinnostava tapahtumakalenteri. Sivujen kehitystyö jatkuu yhä ja ensi vuonna tulemme julkaisemaan jälleen jotain aivan uutta.
Järviseudun Sanomien pääkonttorin paikka on sekin siirtynyt Maneesintie neljästä osoitteeseen Maneesintie 16, Lappajärvi. Tarkoituksemme on myös pitää avoimien ovien päivä jossain sopivassa kohdin ensi vuoden puolella. Seuraathan siis tiedottelua lehden eri kanavissa.

Mukavia hetkiä ja terveyttä jokaiselle!

Evijärven kunta, Lappajärven kunta, Vimpelin kunta & Järviseudun Sanomien väki

Tärkeitä yhteystietoja

Evijärven kunta

os. Viskarinaukio 3, 62500 Evijärvi | (06) 2412 3203 tai 044 769 9248 | evijarvi.fi | evijarven.kunta@evijarvi.fi | Kunnanvirasto avoinna: ma-pe 8.30-15.00

Lappajärven kunta

os. Maneesintie 5 A, 62600 Lappajärvi | lappajarvi.fi | kunta@lappajarvi.fi | Kunnanvirasto avoinna: ma 8 – 16, ti-to 8-15.30, pe 8-15

Vimpelin kunta

os. Patruunantie 15, 62800 Vimpeli | vimpeli.fi | vimpelin.kunta@vimpeli.fi | 040 137 3703

Järviseudun Sanomat

os. Maneesintie 16, 62600 Lappajärvi | www.jarviseudunsanomat.fi | toimitus@jarviseudunsanomat.fi | 0400 773 492

Kerro kaverille!

Jos haluat kertoa kaverillesi Kraatterijärven seudun UUTISKIRJEESTÄ, paina alla olevaa nappia. Täytä lomake ja lähetä eteenpäin!

Osallistu kyselyyn ja jätä palautetta!

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Halkosaaren tanssilava kutsuu jälleen nauttimaan kesäilloista.

Halkosaaressa tanssitaan taas 

LEGENDAARINEN Lappajärven Halkosaaren huvikeskus avautuu tanssikansalle jälleen lauantaina 1. kesäkuuta kun Leif Lindeman laittaa jalkoihin

Kahdeksan kymmenestä vesiliikenteessä hukkuneesta olisi pelastunut, jos heillä olisi ollut päällään oikein puetut pelastusliivit ja paikalla olleet olisivat osanneet auttaa.

Veneilykausi käynnistyi traagisesti – tarkista veneesi kunto ja kertaa vesillä liikkumisen säännöt

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) median välityksellä keräämien ennakkotietojen mukaan huhtikuussa hukkui 3 ihmistä. Toukokuussa on raportoitu kolme vesiliikenteen yhteydessä tapahtunutta hukkumista. Veneilyverkoston turvallisuusviestinnän ryhmään kuuluvat järjestöt ja viranomaiset muistuttavat, että ennen kauden ensimmäistä veneretkeä tulee tarkistaa veneen kunto ja kerrata vesillä liikkumisen säännöt.

Halkosaaren tanssilava kutsuu jälleen nauttimaan kesäilloista.

Halkosaaressa tanssitaan taas 

LEGENDAARINEN Lappajärven Halkosaaren huvikeskus avautuu tanssikansalle jälleen lauantaina 1. kesäkuuta kun Leif Lindeman laittaa jalkoihin

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiskirjeen sisältö

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.