Lappajärven 4H-yhdistyksellä yhteisnäyttely kirjastossa 

_DSC0032 (2)
_DSC0032 (2)

LAPPAJÄRVEN 4H -yhdistyksen 50-vuotisjuhlavuoden sekä yhdistyksen Leader Aisaparin rahoittaman Taito-hankkeen yhteisnäyttely on nähtävissä Lappajärven kunnankirjastossa 21.–30.11.2022. Näyttelyssä on nähtävillä kerhomateriaalia vuosikymmenten varrelta sekä hankkeen tuotoksia lapsilta ja nuorilta.  

–Kerhojen ja kurssien puitteissa on pyritty edistämään lasten ja nuorten perinteisiä sekä moderneja kädentaitoja. Myös digitaalisuutta on hyödynnetty esimerkiksi kuvia ottamalla ja tekemällä kerhoista pieniä videonpätkiä. Hankkeen kokonaisuus muodostui kohderyhmää kuunnellen ja heidän toiveitaan on kuunneltu tarkalla korvalla, sanoo Taito-hanketta vetänyt Johanna Korkea-aho.  

Korkea-aho kertoo, että on halunnut kerhoissa ja kursseilla korostaa kädentaitojen vaikutusta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tekemisen ohessa lasten ja nuorten kanssa on keskusteltu siitä, kuinka kädentaitoja ja taidetta voi käyttää apuna itsetuntemuksen ja tunnesäätelyn vahvistamisessa.  

–Olemme muun muassa tehneet taidetta voimaväreillä, käsitelleet niin savea kuin villaakin ja vierailleet lammasfarmilla tutustumassa villan alkulähteeseen. Rahkarannassa järjestetyn kurssiviikonlopun aikana lapset tutustuivat intuitiivisen taiteen avulla omiin vahvuuksiinsa ja korutaiteilijoiden opastuksella saimme valmistaa itse koruja. Kouluttauduin hankkeen myötä Tunnetaide-ohjaajaksi. Kasaan yhdistykselle tulevia kerhoja ja kursseja varten materiaalipankin, jotta kaikkea tätä tietoa voidaan hyödyntää myös tulevaisuudessa. Tämä on ollut hauska matka, kiittelee Korkea-aho. 

Mainos

Myös näyttelyyn saapuneilla vierailla oli mahdollista päästä tutustumaan taiteilija Anne Kevätjoen ohjaamana vapauttavan taiteen menetelmää luovan läsnäolo- ja itsetuntemusharjoituksen myötä.   

4H-YHDISTYKSEN juhlavuoden kunniaksi paikalla oli puhumassa Lappajärven Loma-Golf Oy:n toimitusjohtaja Keijo Keskinen omasta nuoruudestaan ja 4H:n toiminnan merkityksellisyydestä hänen elämässään.  

-4H:n kautta olen saanut valtavasti rohkeutta tehdä asioita, joita olen päässyt tekemään. Polkuni olisi varmasti ollut kovin erilainen ilman yhdistystä, sanoo Keskinen.  

Yhdistyksen parissa kerhonohjaajina toimiville nuorille hän painotti sitä, kuinka iso asia on saada opetella vastuullisuutta ja työntekoa turvallisessa ympäristössä.  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.