Evijärven valtuusto asetti valiokunnan ja käsitteli taloustilannetta

Evijärven 9.11. kunnanvaltuuston päätöksiä.

EVIJÄRVEN 9.11. kokoontunut kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti asettaa tilapäisen valiokunnan teknisen lautakunnan toimintakyvyn, aseman ja luottamuksen arviointia varten. Tähän valiokuntaan valittiin jäseniksi Emma Katajamäki, Alina Lehto, Mirva Pietilä, Markus Kattilakoski, Antti Perkkalainen, Lasse Vertanen ja Pertti Vesala. He laativat selvityksen teknisen lautakunnan tilanteesta 31.1.2023 mennessä.

Valtuusto vahvisti ensi vuoden tuloveroprosentiksi 9,86 ja piti myös kiinteistöveroprosentit ennallaan.

Kunnanvaltuusto sai hyväksyttäväkseen myös muun muassa investointiohjelman vuosille 2023–25. Investointeja on ensi vuoden talousarvioon kirjattu 1 380 000 euron edestä ja vuosien 2024 ja 2025 taloussuunnitelmiin 1 007 000 ja 945 000 euroa.

Ensi vuoden suurin investointikohde on varhaiskasvatuksen lisärakentaminen, johon varataan 780 000 euroa. Lisäksi esimerkiksi yläkoulun, lukion ja kirjaston rakennustekninen kunto selvitetään ensi vuonna, jalkapallokenttää korjataan ja järven kunnostusta jatketaan.

Valtuusto luki myös talouden toteumaraportin. Viime vuoden tilinpäätös oli noin 590 225 euroa ylijäämäinen. Tämän vuoden talousarviossa ylijäämäksi oli laskettu 434 560 euroa. Elokuun loppuun mennessä vuosi oli kuitenkin sujunut arvioitua paremmin, ja elokuun lopulla näytti siltä, että kuluvan vuoden tilinpäätöksestä muodostuu arvioitua parempi. Lopulliseen talouden toteumaan vaikuttavat loppuvuonna erääntyvät kerta- ja tasausmaksut sekä kertaluontoiset tulot.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.