Vimpeli tyrmäsi vuokraehdotuksen

VIMPELIN kunnanhallitus päätti 7. marraskuuta hylätä Etelä-Pohjanmaan aluehallituksen esityksen hyvinvointialueelle siirtyvien kunnan kiinteistöjen vuokrista.

Kunta vaatii, että vähintään siirtymäkauden ajan maksetaan kokonaisvuokraa, joka koostuu pääoma- ja ylläpitovuokrasta. Pääomavuokrassa Vimpeli vaatii käytettäväksi kuuden prosentin tuottovaatimusta laskettuna rakennuksen tekniselle arvolle. Ylläpitovuokran tulee sisältää ylläpitokustannukset, kuten hallinto-, käyttö-, ja ulkoalueiden hoitokustannukset. Erityisjätteet ja vaaralliset jätteet ovat kuitenkin vuokralaisen vastuulla.

Valtioneuvoston asetuksen mukaan pääomavuokran tuottovaatimus on kuusi prosenttia, mutta Etelä-Pohjanmaan aluehallitus esittää kaikkien vuokrasopimusten toteuttamista kolmen prosentin pääomavuokralla. Aluehallitus korostaa kunnille, että mikäli vuokrasopimuksissa ei päästä kestävälle pohjalle, niin palveluverkkoa ja palveluiden saatavuutta joudutaan karsimaan.

Etelä-Pohjanmaan työllisyyskatsauksen mukaan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Vimpelissä oli syyskuussa 4,6 prosenttia, kun se elokuussa oli 4,0 prosenttia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.