Geopark-sopimus etenee Alajärvellä

jss
jss

ALAJÄRVEN kaupunginhallitus hyväksyi 7. marraskuuta osaltaan kaupungin ja Kraatterijärven Geopark -yhdistyksen välisen toiminta- ja rahoitusmallin ja esittää sitä valtuustolle hyväksyttäväksi.

Sopimuksen mukaan kaupunki ylläpitää, huoltaa ja kehittää valtuuston tähän tarkoitukseen myöntämien määrärahojen puitteissa niitä geokohteita, liikunta- ja virkistyspaikkoja, joista on yhdessä sovittu sekä osallistuu tulevien hankkeiden omarahoitusosuuteen niissä hankkeissa, jotka on yhdessä erikseen sovittu tukemaan Kraatterijärven Geoparkin toimintaa, valtuuston tähän tarkoitukseen myöntämien määrärahojen puitteissa.

Alajärven kohteita ovat Alvar Aalto -keskus, Nelimarkka-museo, Valkealammen matkailukeskus sekä Kitron stadion ja muut kaupungin omistamat liikuntapaikat.

Mainos

Kraatterijärven Geopark -yhdistyksen ja kuntien välisten sopimusten tarkoituksena on, että kunnat ylläpitävät erilaisia tutustumiskohteita, urheilu- ja kulttuurikohteita, virkistysalueita, retkeilyreittejä ja niin edelleen, jotka kaikki palvelevat Geoparkin tavoitteita.

Aluetta kehittäviin hankkeisiin kukin mukana oleva kunta osallistuu omien tarpeiden tai toiveiden mukaisesti. Mitään korvamerkittyjä kuntien omarahoitusosuuksia ei tehdä.

KAUPUNGINHALLITUS päätti hylätä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallituksen esityksen hyvinvointialueelle siirtyvien kiinteistöjen vuokrista ja noudattaa asetuksen 272/2022 mukaista kuuden prosentin pääomavuokraa.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.