Soinin kunnanhallitus hyväksyi Geopark-periaatesopimuksen

js2
js2
7. MARRASKUUTA kokoontunut Soinin kunnanhallitus hyväksyi periaatesopimuksen toiminnasta Kraatterijärven Geopark ry:n kanssa. Yhdistykseen liittymisestä kunnassa päätetään erikseen.

Soinin kunnanhallitus hyväksyi Geopark-periaatesopimuksen

Toimitus

Veroprosentteihin ei esitetä ensi vuodelle muutoksia. Ainoa muutos koskee tuloveroprosenttia, joka on 9,11. Muutos johtuu laskennallisesta 12,64 prosentin vähennyksestä vuoden 2022 kunnallisveroprosentista.

Vuoden kolmannen neljänneksen talouden toteuma oli suunniteltua parempi johtuen positiivisesta verokertymästä ja sivistystoimen hankkeiden valtiontuista. Lainamäärä on pienentynyt, eikä uutta lainaa ole vuoden aikana tarvinnut ottaa.

Vastauksessaan hyvinvointialueelle kiinteistöjen vuokrien määräytymisestä, kunnanhallitus pitäytyy valtioneuvoston asutuksen mukaisessa kuuden prosentin pääomavuokratasossa.

Hyväksyttiin aiesopimus osallistumisesta Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen Suomen kestävän kasvun ohjelma -hankkeeseen sekä sopimus ympäristöterveydenhuollon yhteisestä toimielimestä Seinäjoen kaupungin kanssa.

Kunnanvaltuustolle esitetään hyväksyttäväksi Vuorenmassa sijaitsevan Ahola-nimisestä tilasta erotettavan määräalan ja tilan rakennusten myyntiä.

Kunnanhallitus antoi konserniohjauksen tytäryhtiöilleen kehottaen näitä jatkamaan toimenpiteitä yhtiöiden talouden tervehdyttämiseksi ja korjausvelan supistamiseksi.

Kunnanhallitus hyväksyi sopimusluonnokset nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön järjestämisestä 2023 alusta lukien.

Ateriapalveluita tuottavan In House-yhtiön perustamista ja siihen liittyvien asiakirjojen luonnoksia esitetään edelleen kunnanvaltuustolle hyväksyttäväksi.

Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän purkamissopimusluonnosta ja purkautumislaskelma palautettiin valmisteluun, koska neuvottelutulosta ei ole saavutettu.

Kunnanhallitus myönsi täyttöluvat isännöitsijän ja kirvesmiehen toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin. Kunnanhallitus palautti henkilöstöjaoston valmisteltavaksi matkailu- ja viestintäkoordinaattorin sekä nuorisotyöntekijän täyttöluvat.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.