Lappajärven kunta ostaa varhaiskasvatuspalvelut Alajärven kaupungilta

_DSC0289 (2)

ALAJÄRVEN kaupunki on tuottanut Lappajärven varhaiskasvatuksen palvelut 1. elokuuta lähtien, niiden kuuluttua aiemmin Kauhavan alaisuuteen. Siirron yhteydessä Ullanlinnan päiväkodin johtaja Mikko Autio siirtyi päiväkodin johtajaksi Alajärvelle ja Seija Aho siirtyi päiväkodin johtajaksi Lappajärvelle Aution tilalle. Muutoksen tuulet ovat puhaltaneet lempeästi asianomaisten osalta.

–Minut on otettu Lappajärvellä hyvin vastaan. Henkilöstö on ammattitaitoista ja arjen pedagogiikka näkyy toiminnassa vahvasti. Tänne on ollut helppo tulla. Lasten tai vanhempien arkeen muutos ei ole vaikuttanut, heitä koskevat käytännöt ovat pysyneet ennallaan. Joitakin kasvattajien työaikajärjestelyihin ja käytäntöihin liittyviä muutoksia on tehty, sanoo Seija Aho.

Varhaiskasvatuksen opettaja Heidi Försti mainitsee suurimmaksi muutokseksi sen, että esimies on nyt enemmän paikalla ja tarvittaessa pystyy paikkaamaan henkilöstöäkin sairastapauksissa.

–Alajärven varhaiskasvatus on huomioinut Lappajärven hyvin. Meillä oli syyskuun alussa Vimpelissä koko alueen varhaiskasvatuksen yhteinen koulutuspäivä ja kaikki tulleet muutokset vaikuttaisivat hyvältä. Meidät on otettu lämpimästi vastaan, sanoo varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Jenna Harju Sammaleisten ryhmästä.

SINIKELLOJEN ryhmässä on herätty päiväunien jälkeen välipalalle pienellä viiveellä. Ulkona vallitsevan kelin johdosta kuravaatteisiin sonnustautuminen sekä riisuutuminen vaati aikaa enemmän kuin normaalisti. Ulkoilu on kuitenkin Ullanlinnan päiväkodissa itsestäänselvyys.

–On ollut hienoa huomata, että täällä ulkoillaan joka kelillä, kiittelee Aho.

–Kasvattajien kanssa on alettu suunnittelemaan yhteistä toimintaa, jota on kaivattu korona-ajan jälkeen. Lähiaikoina on tiedossa mukavia yhteisiä tapahtumia, kuten isänpäivän aamiainen ja kunnan järjestämä teatteriesitys. Pikkuhiljaa lasten kanssa aletaan valmistautua joulun tuloon. Joulun odotus saadaan kunnolla vauhtiin päiväkodin joulutapahtuman myötä marraskuun lopussa, hän jatkaa.

Ullanlinnan päiväkotiin kuuluu kolmen ryhmän lisäksi Kastehelmien etäryhmä. Lappajärvellä toimivat myös Itämuksulan ja Länsirannan ryhmikset. Kaiken kaikkiaan varhaiskasvatuksessa on lapsia noin 80. Perhepäivähoitajia ei Lappajärvellä ole.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.