Lappajärven liikuntatilojen ajanvaraus digitaaliseen ajanvarausjärjestelmään 

Johanna Korkea-aho 

LAPPAJÄRVEN kunnassa ollaan tyytyväisiä siitä, että nyt myös Lappis-areenan sekä kuntosalin ajanvarausjärjestelmä on uudistettu liikkujia palvelemaan. Tenniskentän ajanvaraus netissä on ollut toiminnassa kaksi vuotta ja ohjelmaan on kirjautunut jo 250 profiilia. 

–Digitaalinen ajanvarausjärjestelmä mahdollistaa saavutettavuutta sekä joustavuutta. Jokainen liikkuja pääsee toteuttamaan liikkumista omien aikataulujen mukaan, eikä tarvitse sitoutua tilojen vuosikäyttäjäksi, ellei sitä itse halua. Tilavuorot jaetaan ensin vuosikäyttäjille, sen jälkeen jäljelle jääneet vuorot ovat ajanvarausjärjestelmässä kaikkien varattavissa. On sitten kuntalainen, kausiasukas tai paikkakunnalla vieraileva, niin kaikki voivat varata esimerkiksi kuntosalille päiväkoodin tai tunniksi sulkapallovuoron Lappis-Areenalta. Järjestelmän toimivuuden kannalta yksittäiskäyttäjien varaukset voi tehdä maksimissaan kolme viikkoa etukäteen. Maksu käy helposti Paytrail-palvelun kautta ja sähköpostiin tulee koodi, jolla pääsee sisään tiloihin 15 minuuttia ennen alkavaa vuoroa.  On mielenkiintoista päästä näkemään, kuinka paljon käyttäjissä tulee olemaan paikkakuntalaisia, monipaikka-asukkaita tai ulkopaikkakuntalaisia. Tämä tieto voidaan myös hyödyntää kuntakehittämisessä, pohtii vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela

Palveluvastetta lisäävänä tekijänä hän mainitsee sen, että kaikki välineet ovat kaikille saatavilla. Kynnys liikkumiseen on matala, kun jokaiseen lajiin ei välttämättä tarvitse erikseen ostaa välineitä. 

–Golf -varusteet täytyy tuoda itse, mutta esimerkiksi mailapeli-, palloilu- sekä kuntoiluvälineistö löytyy paikan päältä, muistuttaa Kuusela.

KUUSELA kertoo, että Lappajärvi on jo pitkällä palvelumuotoilussa. Palvelujen saatavuutta on lisätty, viestintään on panostettu ja hinnat on pyritty laittamaan mahdollisimman edulliseksi. Erilaisia liikuntamuotoja löytyy moneen makuun ja nyt ne ovat helposti myös matkailijoiden ja kausiasukkaiden käytössä. Uuden järjestelmän mahdollisiin ongelmiinkin on varauduttu.

–Jos järjestelmässä tulee käyttöhäiriöitä, niin kannattaa ottaa vaikka minuun yhteyttä. Kun uusi ohjelma otetaan käyttöön voi pieniä ongelmia ilmentyä, mutta niistä kannattaa aina raportoida, jotta kykenemme korjaamaan ongelman. Lisätietoa ajanvarauksesta ja tilojen käyttöhinnoista löytyy Lappajärven kunnan verkkosivuilta, Kulttuuri- ja vapaa-aikaosion liikunta -valikosta, sanoo Kuusela.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.