Nykytaidetta hetken kauneudesta

Nina Nahkala pystytti Alajärven kirjaston lukusaliin Moments -näyttelyn.
Nina Nahkala pystytti Alajärven kirjaston lukusaliin Moments -näyttelyn.
Nina Nahkala pystytti Alajärven kirjaston lukusaliin Moments -näyttelyn.
Nina Nahkala pystytti Alajärven kirjaston lukusaliin Moments -näyttelyn.
ELÄMÄSSÄ jokainen hetki on tärkeä, muistuttaa vimpeliläinen taiteilija Nina Nahkala. Hänen näyttelynsä Moments on esillä Alajärven kirjastossa 30. marraskuuta saakka.

–Kiire, johon heittäydymme tappaa hetket. Emme näe asioita, kauniita yksityiskohtia, ei ole aikaa ystäville, eikä aikaa elää. Kaikkea on niin paljon, elämä on pirstaloitunutta, vailla kiinnekohtaa – sellaista en halua, hän toteaa.

Teoksissa on pysähtyneitä hetkiä, hiljaisuutta ja rauhaa: sitä Nahkala haluaa teoksillaan jakaa ja lisätä.

–Suurin osa teoksista on hiljaisia ja pysähtyneitä, mutta kontrastin vuoksi mukana on myös muuta. Tuorein maalaukseni, joka valmistui marraskuun puolella, kuvaa kesähetkeä ja syntyi viime kesän muistoista.

NAHKALA yhdistää teoksissaan esittävää ja abstraktia kuvausta. Hänen viimeisin oma näyttelynsä Järviseudulla on ollut 2015, minkä jälkeen hänen teoksiaan on ollut täällä esillä vain yhteisnäyttelyissä.

–Varastosta löytyi paljon tauluja, joita järviseutulaiset eivät ole vielä nähneet. Suurin osa tauluista on myös myynnissä. Kiitos Riitta Alatalolle, joka kutsui pitämään näyttelyä.

Viime aikoina Nahkala on maalannut suhteellisen vähän eikä ole juuri osallistunut näyttelyihin – opettajan työn lisäksi aikaa vie Pohjalaisen taiteilijaliiton puheenjohtajuus.

–Ensi vuoden juhlanäyttely järjestetään Pohjanmaan museossa huhtikuun lopulta alkaen. Kaikki on nyt pyörinyt sen ympärillä. Siitä tulee mielenkiintoinen, siellä kohtaavat vanhat konkarit ja uudet tekijät.

Puheenjohtajan pesti on määräaikainen.

–Sen jälkeen sovin jälleen näyttelyitä ja jatkan maalaamista täysillä.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.