Kompostoinnista ilmoitettava jätehuoltoviranomaiselle

js
25. LOKAKUUTA kokoontunut Järviseudun jätelautakunta merkitsi tiedokseen, että uudistunut jätelaki velvoittaa tekemään ilmoituksen kiinteistöllä tapahtuvasta biojätteen omatoimisesta käsittelystä eli kompostoinnista kunnan jätehuoltoviranomaiselle. Velvoite tulee voimaan 1.1.2023.

25. LOKAKUUTA kokoontunut Järviseudun jätelautakunta merkitsi tiedokseen, että uudistunut jätelaki velvoittaa tekemään ilmoituksen kiinteistöllä tapahtuvasta biojätteen omatoimisesta käsittelystä eli kompostoinnista kunnan jätehuoltoviranomaiselle. Velvoite tulee voimaan 1.1.2023. Kompostointi-ilmoitus on uusittava viiden vuoden välein. Ilmoitus on tehtävä myös vapaa-ajan asunnoilla tapahtuvasta kompostoinnista. Kompostoinnin aloittamisesta, muuttamisesta ja lopettamisesta on ilmoitettava kahden kuukauden sisällä. Puutarhajätteen kompostoinnista ei tarvitse tehdä ilmoitusta.

Kompostori voi olla myös useamman kiinteistön yhteinen. Yhteisen kompostorin vastuuhenkilö kokoaa kaikki kompostoria käyttävät kiinteistöt yhteen ilmoitukseen ja toimittaa ilmoituksen Jätelautakunnalle. Yhteisen kompostorin tilavuus suositellaan mitoitettavaksi noin 50 litraa per henkilö.

Tarvittaessa jätehuolto- tai ympäristönsuojeluviranomainen tekee kompostointitarkastuksia, joissa tarkistetaan, että kompostointi tehdään asianmukaisesti niillä kiinteistöillä, jotka ovat ilmoittaneet biojätteiden kompostoinnista.

JÄTELAUTAKUNTA päätti perustaa kokoaikaisen toimistosihteerin toimen. Toimistosihteerin pätevyysvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistotasoinen tutkinto. Aiemmin jätelautakunta on käyttänyt erillistä projektityöntekijää rekisterin ylläpito- ja toimistosihteerin tehtävissä toimistosihteerin nimikkeellä, mutta työsopimuslain mukaan määräaikaisten työsopimusten käyttö ei ole sallittua, kun työvoimatarve on pysyvä.

Jätehuoltoviranomaisen valvontatehtävät ovat lisääntyneet ja jätelain uudistus on tuonut uusia valvontatehtäviä.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.