Evijärven Metsästysyhdistys järjestää hirvipäivälliset koko kylälle

Joni-Matti Pahkakankaan kaatama hirvi syödään peijaisissa. Hirvi kaadettiin Lahdenkylän alueelta.
Kuva: Teemu Kauris
Joni-Matti Pahkakankaan kaatama hirvi syödään peijaisissa. Hirvi kaadettiin Lahdenkylän alueelta. Kuva: Teemu Kauris

EVIJÄRVEN Metsästysyhdistys juhlii tänä vuonna 75. toimintavuottaan. Sen kunniaksi metsästysyhdistys päätti vuosien tauon jälkeen järjestää hirvipäivälliset, jonne ovat tervetulleita kaikki nykyiset ja entiset evijärveläiset, tai maata Evijärvellä omistavat perheineen.

Hirvipäivälliset järjestetään Evijärven nuorisoseuralla lauantaina 12. marraskuuta, alkaen kello 17. Tilaisuuden juontajana toimii Jorma Pahkakangas ja ohjelmaan kuuluu muun muassa harmonikkamusiikkia, sekä tanssimusiikkia laulu- ja soitinyhtye Rannanpoikien tahtiin. Lasten riemuksi paikalta löytyy myös pomppulinna. Halutessaan iltaa voi jatkaa Tuuhetissa, jossa DJ soittaa musiikkia toiveiden mukaan.

-Tilaisuuden tarjoilusta huolehtivat ala-asteen viides- ja kuudesluokkalaiset, joille yhdistys maksaa kyseisestä työstä. Tällä he saavat kerättyä rahaa ensikevään luokkaretkeään varten. He tulevat myös myymään tilaisuuteen leivonnaisia luokkaretkirahastonsa kartuttamiseksi.

-Halusimme tällä tapahtumalla tuoda positiivista pöhinää tähän aikaan ja hetkeen. Tämän eteen on kovasti nähty vaivaa, jo pelkkä byrokratia näin ison tapahtuman ympärillä on kova. Mutta tämä on koettu tärkeäksi järjestää! Tilaisuudessa tullaan myymään arpoja sekä huutokaupataan hirven sisä- ja ulkofilettä, joiden tuotosta lahjoitetaan merkittävä osa Yhteiskoulun stipendirahastoon. Stipendi tulee jaettavaksi vuosittain nuorelle, joka on kiinnostunut luonnosta. Tällä haluamme vaikuttaa niin sanotusti toiminta-alueemme ulkopuolella ja kannustaa nuoria liikkumaan luonnossa, sanoo Metsästysyhdistyksen sihteeri Hannu Vesala.

METSÄSTYSYHDISTYS tekee merkittävää työtä riistakannanhoidossa, mutta yhtä tärkeää yhdistykselle on kaiken ohessa tapahtuva kotiseututyö. Metsästysseura on monelle paikkakunnalta poismuuttaneelle tärkeä linkki kotipitäjään, joillekin myös se ainoa linkki.

-Haluamme omalta osaltamme olla elävöittämässä paikkakunnan toimintaa. Toivomme, että myös yritykset hyötyisivät liikehdinnästä. Kaikilla asioilla on aina laajempi merkitys kuin mitä äkkiseltään osaisi ajatella, muistuttaa Vesala.

Vesala kertoo, että peijaishirvet on kaadettu alueilta, joissa hirvikanta näyttäisi olevan keskimääräistä suurempi. Metsänomistajilta on tullut palautetta hirvikannasta ja Metsästysyhdistys on tällä tavoin halunnut reagoida tilanteeseen. Hirvikantaa seurataan, koska tihentymäalueilla on korkeampi riski liikenneonnettomuuksiin ja taimikkotuhoihin.

-Tätä tapahtumaa järjestäessä on ollut hieno huomata, kuinka omat jäsenet ja kaikki sidosryhmäläiset ovat lähteneet järjestelyihin mukaan ja tehneet paljon työtä. Mukana on ollut paljon aktiivisia ihmisiä. Täällä on sellaista vanhanajan kylähenkeä, mikä ei nykyään ole enää mikään itsestäänselvyys. Meillä kuuluu metsästysseuraankin sellaisia, jotka asuvat vaikkapa Etelä-Suomessa, mutta käyvät täällä metsällä. Seuraan kuuluu paljon myös muita Evijärveltä poismuuttaneita, jotka haluavat säilyttää siteet kotikuntaan. Tällaiset tuntuvat hyvälle, olemme tehneet jotain oikein, sanoo Vesala.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.